
Işık Kadınlar Derneği Başkanı Aysel Çelikyay yaptığı açıklamada "Kalkınma Bakanlığı tarafından SODES kapsamında desteklenen Malatya Valiliği Koordinasyonunda Derneğimiz tarafından yürütülen "Bilinçli Kadın Güçlü Toplum" Projesi kapsamında 1 yıl sürecek olan projemizi yarıladık, altı aydır çeşitli faaliyetler gerçekleştiriyoruz. Projemizde 45 kursiyer El Örgüsü, El Nakışı ve Bilgisayar İşletmenliği dallarında mesleki eğitimlerin yanı sıra Aile İçi Eğitim ve Çocuk Eğitimi, Sağlık, Dini eğitimler, Aile İçi Şiddet, Kişisel Gelişim konularında uzmanlar tarafından çeşitli eğitimler alıyorlar.
Bu günde Battalgazi'ye tarihi eserleri yerinde incelemeye ve görmeye geldik; Ulu Cami, Sıddı Zeynep Kümbeti, Kanlı Kümbet, Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı, Hasan Basri, Zeynel Abidin türbesi, Aslantepe Höyüğü'ndeki tarihi eserler hakkında bilgi sahibi olduk. Kursiyerlerimiz arasında bu tarihi eserleri görmeyenler çoğunluklaydı. Bu anlamda faydalı bir gezi oldu" dedi.
Battalgazi'de Sanat sokağını gezen Işık Kadınlar Derneği öğlen yemeğinde Belediye Konağında mola verdi. Gezi saat 17.00 da Aslantepe Höyüğü ziyareti ile son buldu.
Son Dakika › Güncel › Işık Kadınlar Derneği Battalgazi'de Tarihi Eserleri Gezdi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?