İslahiye'de 'Kısa Şalvar Güreş Festivali' Düzenlendi - Son Dakika
Güncel

İslahiye'de 'Kısa Şalvar Güreş Festivali' Düzenlendi

İslahiye\'de \'Kısa Şalvar Güreş Festivali\' Düzenlendi

Gaziantep'in İslahiye İlçesi'nde, belediye tarafından bu yıl ilki düzenlenen 'Kısa Şalvar Güreş Festivali'nde 256 sporcu yarıştı.

02.06.2013 19:42

Gaziantep'in İslahiye İlçesi'nde, belediye tarafından bu yıl ilki düzenlenen 'Kısa Şalvar Güreş Festivali'nde 256 sporcu yarıştı.İslahiye Belediyesi, Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu işbirliğiyle bu yıl ilk kez 'Kısa Şalvar Güreş Festivali' düzenledi. Kırıkçalı Köyü'nde düzenlenen festivale; Gaziantep Vali Yardımcısı Beyazıt Bestemi Altan, İslahiye Kaymakamı Osman Beyazyıldız, Güreş Federasyonu As Başkanı Şahin Hopur, vatandaşlar ile Azerbaycan, Bulgaristan, Gürcistan ve Suriyeli güreşçilerin de yer aldığı 256 sporcu katıldı.

Festivalin açılışında konuşan İslahiye Belediye Başkan Yardımcısı ve Güreş Festivali Komite Başkanı Mehmet Uludağ, belediyelerin sadece alt ve üst yapı yapan bir kurum olmadığını, sosyal anlamda da vatandaşa hizmet ettiğini ifade etti.

Konuşmaların ardından davul-zurna eşliğinde güreşler başladı. Güreşçilerin birbirlerini tuş edebilmek için kıyasıya mücadelesi vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi.

Güreşlerin sonunda dereceye giren ve başpehlivan seçilen sporculara madalya, kupa ve çeşitli hediyeler verildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İslahiye'de 'Kısa Şalvar Güreş Festivali' Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement