İsmmmo Üyelerinden Basın Açıklaması - Son Dakika
Güncel

İsmmmo Üyelerinden Basın Açıklaması

İsmmmo Üyelerinden Basın Açıklaması

İSMMMO, bağımsız denetim hakkı, çağdaş ve demokratik bir meslek yasası talebiyle basın açıklaması yaptı.

01.03.2014 12:35  Güncelleme: 14:34

İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (İSMMMO), bağımsız denetim hakkı, çağdaş ve demokratik bir meslek yasası talebiyle basın açıklaması yaptı.

Muhasebe Haftası dolayısıyla Taksim Cumhuriyet Anıtı önünde bir araya gelen muhasebeci ve mali müşavirler, anıta çelenk koydu ve saygı duruşunda bulundu.

İSMMMO Başkanı Yahya Arıkan, burada yaptığı açıklamada, Türkiye genelindeki 100 bine yaklaşan meslektaşlarının büyük iş yükü altında ve artan gelecek kaygısıyla sıkıntılı günler geçirdiğini söyledi. Ülke genelinde meslektaş sayısının stajyer ve büro çalışanlarıyla birlikte 260 bine ulaştığını kaydeden Arıkan, hazine ve mükellef arasında köprü görevi gördüklerini, kamu maliyesinin güçlenmesine katkı sunduklarını, işletmelerin gelişmesinde yol gösterici bir misyon üslendiklerini bildirdi.

Şeffaf, denetlenebilir ve kayıtlı bir ekonominin önemine değinen Arıkan, Kamu Gözetimi Kurumu'nun (KGK), gözetim görevinden ziyade, kendini meslek örgütü yerine koyan bir anlayışla hareket ettiğini söyledi.

Arıkan, "KGK'nın bu yaklaşımını sürdürmesi halinde Türkiye'yi kayıt dışı ekonomiyle etkin mücadele ve vergi gelirlerinin azaldığı bir süreç beklemektedir" diye konuştu.

Meslektaşlarının yasal hakkı olan "bağımsız denetim"in önünün açılmasını isteyen Arıkan, yeniden sınav zorunluluğundan ve birliklerinin yetki ve sorumluluk alanlarına müdahaleden kaçınılması gerektiğini belirtti.

Denetlenmeyen bir ekonominin, yolsuzluk, hırsızlık, rüşvet, haksız rekabet, yoksulluk ve işsizlik gibi yıkıcı sorunlarla karşılaşacağı uyarısında bulunan Arıkan, kayıt dışı ile mücadelede "bağımsız denetim"in Türkiye için vazgeçilmez olduğunu ifade etti.

Bir kamu mesleği olarak görev alanlarının genişliğine dikkati çeken Arıkan, sorunlarının çözümü için ilgili tarafları kendileriyle görüşmeye davet ettiklerini belirtti, taleplerinin karşılanması için hukuk içinde mücadele edeceklerini sözlerine ekledi.

Serbest muhasebeci ve mali müşavirler, açıklamanın ardından alandan ayrıldı. - İstanbul

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement