İsrail Askerlerinden Filistinlilere Müdahale - Son Dakika
Son Dakika Logo

İsrail Askerlerinden Filistinlilere Müdahale

20.04.2014 09:22

Nablus'ta Hazreti Yusuf'un kabri olarak kabul edilen türbeye, girmek isteyen Yahudi yerleşimcileri protesto eden Filistinlilere, İsrail askerleri müdahale etti.

Batı Şeria'nın Nablus kentinde bulunan Hazreti Yusuf'un kabri olarak kabul edilen türbeye, girmek isteyen Yahudi yerleşimcileri protesto eden Filistinlilere, İsrail askerleri müdahale etti.

Görgü tanıkları, İsrail askerlerinin korumasındaki bir grup Yahudi yerleşimcinin, Hamursuz Bayramı nedeniyle "Yusuf makamı" olarak kabul edilen türbeye girdiğini belirtti. Yahudi yerleşimcilerle makama girmesini protesto eden Filistinlilere, İsrail askerlerinin göz yaşartıcı gaz ve ateşli silahla müdahale ettiği ifade edildi.

Batı Şeria'nın Nablus kentinde bulunan türbe, Yahudiler tarafından kutsal sayılarak, 1967'deki İsrail işgalinden beri ziyaret ediliyor. Ancak arkeologlar, söz konusu kabrin sadece birkaç asır geçmişinin olduğunu belirterek, bu inancın doğru olamayacağını kaydediyor. Türbenin, Yusuf ed-Duveykat isimli bir Müslüman'a ait olduğu belirtiliyor. - Nablus

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail Askerlerinden Filistinlilere Müdahale - Son Dakika


Advertisement