İsrail, Gazze Sahilindeki Avlanma Menzilini Genişletti - Son Dakika
Son Dakika Logo

İsrail, Gazze Sahilindeki Avlanma Menzilini Genişletti

05.06.2016 22:51

İsrail'in, Gazze Şeridi sahilinde bugün itibarıyla 6 mile çektiği avlanma menzilini, 20 Haziran'a kadar 9 mile yükselttiği belirtildi.

İsrail'in, Gazze Şeridi sahilinde bugün itibarıyla 6 mile çektiği avlanma menzilini, 20 Haziran'a kadar 9 mile yükselttiği belirtildi.

AA muhabirine konuşan Gazze'deki Balıkçılar Sendikası Başkanı Nizar Ayaş, Filistin Sivil İletişim Heyeti'nin İsrail'in 9 milden 6 mile çektiği avlanma menzilini tekrar 9 mile yükselttiğini kendilerine ilettiğini söyledi.

Ayaş, avlanma menzilinin 15 gün daha 9 mil olarak kalmaya devam edeceğini ifade etti.

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) ile İsrail arasında 1993'te imzalanan Oslo Antlaşması'na göre, Filistinliler, herhangi bir İsrail müdahalesine maruz kalmadan Gazze Şeridi'nde denizde 20 mil açığa kadar serbest hareket edebilme hakkına sahip. Ancak, İsrail yönetimi Filistinli balıkçıların bu hakkına engel oluyor.

İsrail'in 7 Temmuz'da başlattığı saldırıların ardından İsrail ile Filistinli direniş grupları arasında 26 Ağustos 2014'te varılan ateşkes antlaşması uyarınca, avlanma sınırı 6 mil olarak belirlenmişti. 3 Nisan'da ise İsrail, avlanma menzilini 9 mile yükseltmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail, Gazze Sahilindeki Avlanma Menzilini Genişletti - Son Dakika


Advertisement