İsrail'in Filistinlilere Yönelik Gözaltıları - Son Dakika
Güncel

İsrail'in Filistinlilere Yönelik Gözaltıları

İsrail askerlerinin Kudüs'te 10 gün içerisinde çoğu çocuk olmak üzere 150 Filistinliyi gözaltına aldığı bildirildi.

22.09.2015 14:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İsrail askerlerinin Kudüs'te 10 gün içerisinde çoğu çocuk olmak üzere 150 Filistinliyi gözaltına aldığı bildirildi.

Filistin Esirler Cemiyeti'nden yapılan yazılı açıklamada, İsrail askerlerinin Kudüs'te 13 Eylül'den bu yana çoğunluğu çocuk olmak üzere 150 Filistinliyi gözaltına aldığı belirtildi.

Söz konusu gözaltı operasyonlarının, Mescid-i Aksa'nın zaman ve mekan olarak bölünmesi hedefiyle Aksa ve Kudüs'e yönelik saldırıların ardından çıkan çatışmalar kapsamında  düzenlendiği kaydedildi.

Kudüs Esirler Kulübü Başkanı Nasır Kavs, gözaltı operasyonlarının Mescid-i Aksa'yı gönüllü olarak koruyan "Murabıtlar" şeklinde tanımlanan Filistinlilere yönelik olduğunu ifade etti. Kavs, gözaltına alınanların yaşlarının 13 ila 20 arasında olduğunu, bazılarının gözaltına alınmadan önce açılan ateşte yaralandığını, bir çoğunun da darbedildiğini vurguladı.

Yahudiler için yılbaşı olarak kabul edilen "Roş Aşana" tatili nedeniyle yaklaşık 50 Yahudi yerleşimci Tarım Bakanı Uri Ariel eşliğinde 13 Eylül'de Mescid-i Aksa'ya girmiş, yerleşimcilerin Aksa'ya alınmasını protesto eden ve içeri girmek isteyen Filistinlilere askerler ses bombası, göz yaşartıcı gaz ve plastik mermiyle müdahale etmişti. Müdahale sırasında aralarında kadınların da bulunduğu çok sayıda kişi yaralanmıştı.

İsrail askerlerinin geçen hafta postallarıyla Aksa'nın içerisine girmesi ve caminin çatısına çıkmasından bu yana gerginlik devam ediyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail'in Filistinlilere Yönelik Gözaltıları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement