İsrail'in Gazze Saldırılarının Protesto Edilmesi - Son Dakika
Güncel

İsrail'in Gazze Saldırılarının Protesto Edilmesi

İsrail\'in Gazze Saldırılarının Protesto Edilmesi

Ürdün'de, İsrail'in Gazze'ye saldırıları ve ABD'nin İsrail'e desteği protesto edildi .

13.08.2014 02:27  Güncelleme: 09:18

Ürdün'de, İsrail'in Gazze'ye saldırıları ve ABD'nin İsrail'e verdiği destek protesto edildi.

Başkent Amman'daki ABD Büyükelçiliği önünde düzenlenen protestoya Ürdün Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Genel Sekreter Yardımcısı Zeki Beni Erşid ve birçok İhvan yetkilisi katıldı.

ABD'nin İsrail'in füze savunma sistemi "Demir Kubbe'ye" sağladığı maddi desteği kınayan protestocular, " Ebu Leheb'in iki eli kurusun, kurudu da" yazılı dövizler taşıdı, İsrail ve ABD karşıtı sloganlar attı.

Eylem sırasında konuşan Beni Erşid, ABD'yi İsrail'in camileri ve sivil yerleşimleri hedef alan roketlerine destek sağlayarak Müslümanların kutsal değerlerini yok etmekle suçladı.

Beni Erşid, "ABD'nin, Filistin, Irak ve Afganistan'da yaptıkları, bu coğrafyadaki çirkin suçlarının delilleridir. ABD'nin Arap ve İslam dünyasına duyduğu kin onu, söz konusu halklara karşı olan her şeyi desteklemeye itiyor" diye konuştu.

ABD Kongresi, geçen hafta İsrail'in "Demir Kubbe" olarak bilinen füze savunma sistemine 225 milyon dolarlık ek yardımı onaylamıştı.

İsrail, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye, 7 Temmuz'da havadan ve denizden, 17 Temmuz'da da karadan saldırıya geçmişti. Mısır'ın çağrısı üzerine İsrail ile Filistinli direniş gruplar arasında, 11 Ağustos saat 00.01 itibarıyla 72 saatlik ateşkes kararı alınmıştı. İsrail'in 7 Temmuz'dan bu yana düzenlediği saldırılarda bin 944 Filistinli hayatını kaybetti, 9 bin 886 kişi yaralandı. - Amman

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail'in Gazze Saldırılarının Protesto Edilmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement