İsrail'in Gazze Şeridi'ne 7 Temmuz'dan bu yana düzenlediği saldırılar sırasında gözaltına alınan 26 kişinin tutukluluğunun sürdüğü bildirildi.
Gazze'de görevini fiili olarak sürdüren Esirler ve Özgürler Bakanlığı, "İsrail'in, saldırıların başladığı 7 Temmuz'dan bu yana Gazze'de gözaltına aldığı 26 kişinin tutukluluğu devam ediyor" denildi.
Açıklamada, Bakanlığa bağlı Hukuk Dairesinin, avukatları aracılığıyla yürütttüğü titiz çalışmalar neticesinde tutukluluların kimliklerine ulaştığı belirtilerek, "Gazze sınırında gözaltına alınanların tümünün tespiti için Gazze tutukluları dosyasını büyük bir itinayla takip ediyor ve yoğun çabalar harcıyoruz" ifadesine yer verildi.
İsrail'in karadan saldırılarını başlattığı 18 Temmuz'da yüzlerce kişinin gözaltına alındığı kaydedilen açıklamada ayrıca yakınlarının kayıp ya da tutuklu olduğunu düşünen ailelere, bakanlıkta gerekli bilgilerini ibraz ederek kayıt açtırmaları çağrısında bulunuldu. - Gazze
Son Dakika › Güncel › İsrail'in Gazze'ye Saldırıları - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.