İsrail mahkemesi Filistinli tutuklu Hıdır Adnan'ın kefaletle tahliye talebini reddetti - Son Dakika
Son Dakika Logo

İsrail mahkemesi Filistinli tutuklu Hıdır Adnan'ın kefaletle tahliye talebini reddetti

İsrail mahkemesi Filistinli tutuklu Hıdır Adnan\'ın kefaletle tahliye talebini reddetti
23.04.2023 20:40

İsrail askeri mahkemesi, 78 günden bu yana açlık grevinde olan Filistinli tutuklu Hıdır Adnan'ın avukatının kefaletle tahliye istemini reddetti. Adnan'ın sağlık durumu kötüye gidiyor ancak İsrail işgal yönetimi halen cezaevi kliniğinde tutuyor ve ailesinin ziyaretine izin vermiyor. Adnan daha önce de 2012, 2015, 2018 ve 2021 yıllarında açlık grevi yapmıştı.

İsrail mahkemesinin, 78 günden bu yana açlık grevinde olan Filistinli tutuklu Hıdır Adnan'ın "kefaletle tahliye" talebini reddettiği bildirildi.

Filistin Esirler Cemiyetinden yapılan yazılı açıklamada, İsrail askeri mahkemesinin, 78 günden bu yana açlık grevinde olan ve sağlık durumu kötüye giden Filistinlinin avukatının "kefaletle tahliye" isteminin reddedildiği kaydedildi.

Açıklamada, duruşmaya video konferansla katılan Adnan'ın, celse sırasında birkaç kez bilincini kaybettiğine işaret edilerek, "Filistinli tutuklunun, sağlık durumu kritik bir aşamada ancak işgal yönetimi, kendisini hala cezaevi kliniğinde tutuyor, sivil bir hastaneye nakledilmesine ve ailesinin ziyaret etmesine izin vermiyor." ifadeleri kullanıldı.

Filistin Esirler Cemiyeti Basın Sorumlusu Emani Serahine de AA muhabirine, Adnan'ın gözaltına alınmasının ardından birkaç kez duruşma yapıldığını ancak son duruşmanın, sağlık durumunun kötüleşmesi nedeniyle avukatının talebi üzerine gerçekleştirildiğini söyledi.

Hıdır Adnan, idari tutukluluğa tepki amacıyla 2012 yılında 66 gün, 2015'te 52 gün, 2018'de 59 gün ve 2021'de 25 gün açlık grevi yapmıştı. Adnan, halihazırda 5 Şubat'ta başladığı açlık grevine devam ediyor.

İsrail tarafından İslami Cihad Hareketine üye olmak ve İsrail karşıtı etkinliklere katılmakla suçlanan 44 yaşındaki Adnan, 2012'den bu yana birçok kez gözaltına alınarak "idari tutukluluk" uygulamasıyla hapse mahkum edilmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail mahkemesi Filistinli tutuklu Hıdır Adnan'ın kefaletle tahliye talebini reddetti - Son Dakika


Advertisement