İsrail Saldırıları Nedeniyle Gazze'de İnternet Erişimi Kesildi - Son Dakika
Güncel

İsrail Saldırıları Nedeniyle Gazze'de İnternet Erişimi Kesildi

İsrail Saldırıları Nedeniyle Gazze\'de İnternet Erişimi Kesildi

İsrail'in devam eden saldırıları sonucunda Gazze Şeridi'nin güneyinde internet erişimi kesildi. Paltel Group tarafından yapılan açıklamada, saldırılar nedeniyle sabit internet hizmetlerinin durduğu belirtildi. Ekiplerin internet erişimini yeniden sağlamak için çalışmalarına devam ettiği ifade edildi. İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları sonucunda binlerce Filistinli hayatını kaybederken, hastane ve eğitim kurumları da hedef alınıyor.

12.05.2024 14:13

İsrail saldırıları altındaki Gazze Şeridi'nin güneyinde internet erişiminin kesildiği bildirildi.

Filistin'in telekomünikasyon şirketlerinden Paltel Group, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail'in devam eden saldırılarının iletişimi etkilediği bildirildi.

"Saldırılar sebebiyle Gazze Şeridi'nin güneyinde sabit internet hizmetlerinin kesildiğini duyurmaktan üzüntü duyuyoruz." ifadesine yer verilen açıklamada, internet erişiminin yeniden sağlanması için ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.

İsrail Güvenlik Kabinesinin 10 Mayıs'ta, Gazze'nin güneyinde saldırılardan kaçan yaklaşık 1,5 milyon kişinin sığındığı Refah kentindeki kara saldırılarının "alanının genişletilmesine" ilişkin kararı onayladığı belirtilmişti.

İsrail ordusu, 7 Mayıs'ta Refah'ın doğusuna kara saldırısı başlattığını duyurmuş, Mısır'a açılan Refah Sınır Kapısı'nın Filistin tarafında kontrolü ele geçirmişti.

İsrail ordusunun işgal ettiği bölge, Gazze'ye insani yardımların girişinde ana geçiş noktası olan ve Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilerin bölge dışına çıkmak için kullandığı tek geçiş noktası Mısır sınırındaki Refah Sınır Kapısı'nı da içeriyor.

İsrail'in Gazze'yi işgalinde 7 Ekim sonrası

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, "Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlere yönelik sürekli ihlallere karşılık verme" gerekçesiyle İsrail'e 7 Ekim 2023'te kapsamlı saldırı düzenledi.

İsrail, 7 Ekim'deki saldırılarda 1200 İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin de yaralandığını açıkladı.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 14 bin 944'ü çocuk, 9 bin 849'u kadın olmak üzere 34 bin 971 Filistinli öldürüldü, 78 bin 641 kişi yaralandı.

Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail Saldırıları Nedeniyle Gazze'de İnternet Erişimi Kesildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement