İsrailli Diplomat Atasoy'u Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

İsrailli Diplomat Atasoy'u Ziyaret Etti

İsrailli Diplomat Atasoy\'u Ziyaret Etti

Türkiye Konfederasyonlar Topluluğu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy, İsrail'in İstanbul Başkonsolosu Moshe Kamhi'yi kabul etti.

28.03.2013 12:12

Türkiye Konfederasyonlar Topluluğu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy, İsrail'in İstanbul Başkonsolosu Moshe Kamhi'yi kabul etti. Ziyarette konuşan Atasoy, Filistinlilere yönelik ambargonun kaldırılmasını ve şiddete son verilmesini istedi.

Konfederasyonlar Topluluğu olarak Orta Doğu'da barış, huzur ve istikrar istediklerini vurgulayan Nezaket Emine Atasoy, şöyle konuştu: "İsrail ile Filistin arasında kalıcı bir barışın sağlanmasını istiyoruz. Konfederasyonlar Topluluğu olarak, Türkiye İsrail ilişkilerine çok önem veriyoruz. İsrail devleti ve halkı bizim uzun yıllar müttefikimiz olmuştur, dostumuz olmuştur. İsrail devleti bağımsızlığını ilan ettiğinde İsrail devletinin bağımsızlığını kabul eden ilk devletlerden biri Türkiye olmuştur. Konfederasyonlar Topluluğu, İsrail devletinden Filistin halkını vurmamasını ve uygulanan ambargonun kaldırılmasını ve Filistin devletinin bağımsızlığını kabul etmesini istemektedir. Filistin devletinin ve halkının da İsrail devletine ve halkına duyarlı olmasını istemektedir."

İsrail ve Filistin devletlerinin toprak bütünlüklerine saygı göstermelerini talep eden Atasoy, komşu iki devletin barış, huzur ve istikrar içinde yaşamalarını istedi.

İsrail İstanbul Başkonsolosu Woshe Kamhi de, İsrail'in Türkiye ile ilişkilerine çok önem vediklerini, en kısa zamanda bölgeye barış ve huzur gelmesini arzuladıklarını söyledi. Atasoy'u İsrail'e davet eden Kamhi, "Bölgede temaslarda bulunun. Devletler arası ilişkilerde önemli olan halklar arası ilişkilerdir. İsrail ve Türkiye halkı arasında sosyal projeler ve insanlık yararına projeler yaparsanız sevinirim" diye konuştu.

Yaklaşık bir saat süren görüşmeye, Türkiye Gençlik Konfederasyonu Genel Başkanı ve Konfederasyonlar Topluluğu Genel Sekreteri Feridun Cevahiroğlu, Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Konfederasyonlar Topluluğu Sözcüsü Yakup Kodalak, Kırım Tatar Konfederasyonu Genel Sekreteri Sevgi Bogs ve Hizmet Gönüllüleri Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Ersin Düzyol da katıldı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İsrailli Diplomat Atasoy'u Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement