Issız Adam" Aşkına Kavuştu Issız Adam" Aşkına Kavuştu - Son Dakika
Güncel

Issız Adam" Aşkına Kavuştu Issız Adam" Aşkına Kavuştu

Issız Adam" Aşkına Kavuştu Issız Adam" Aşkına Kavuştu

İzmir'de önceki gün hayatını kaybeden Enis Berki gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı.

12.05.2011 17:30

İzmir'de önceki gün hayatını kaybeden Enis Berki gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı. Berki, son yıllarda Issız Adam filminin hit şarkısı "Anlamazdın" ile yeniden hatırlanan ölümsüz aşkı Ayla Dikmen'in mezarının bitişiğinde toprağa verildi.

Milli tenisçi, Enis Berki önceki gün solunum yetmezliği sonucu 69 yaşında hayata gözlerini yumdu. Enis Berki için ilk tören üyesi bulunduğu Kültürpark Tenis Kulübü'nde düzenlendi. Kulüp kapısı önünde gerçekleşen törene Kulüp Başkanı Osman Savran, eski başkanlardan Enis Berki'nin ağabeyi Rami Berki, Hayat Arkadaşı Selma Mc Cain ve kızları Melodi ile Melisa, İzmir'i sevenler Platformu Başkanı Sancar Maruflu, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in yeğeni Yahya Demirel, İzmir Eski Emniyet Müdürlerinden Orhan Taşanlar, arkadaşları ve kulüp üyeleri katıldı. Buradaki törenin ardından Berki'nin adını yaşatmak için Kulüp bahçesine sedir ağacı dikildi. Hayat arkadaşı Selma Mc Cain ağacın dibine toprak atarken de gözyaşlarını tutamadı.

Hocazade Camii'ndeki törene ise Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Eski bakanlardan Cavit Çağlar, Rifat Serdaroğlu, Halit Dağlı da katıldı. Berki Alsancak Hocazade Camii'nde kılınan öğle namazının ardından Türk bayrağına sarılı tabutu omuzlarda cenaze arabasına taşındı. Kokluca Mezarlığı'nda bulunan aile kabristanına götürülen Berki'nin canezesi 22 yıl birlikte yaşadığı ölümsüz aşkı Ayla Dikmen'in kabrinin yanında toprağa verildi.

Tenis oynamaktan başka hemen hiçbir iş yapmayan Enis Berki İzmir'de çok sayıda işhanı ve binanın sahibiydi. Üstü açık eski model otomobillerle gezen, 1960'lı yılların giyim tarzını hiç terketmeyen Berki, İstanbul ve İzmir'de sanat dünyasının ünlüleriyle arkadaşlık etti. 1970'li yılların unutulmaz ismi Ayla Dikmen onun uğruna sahneleri bırakıp İzmir'e yerleşti. Berki, Dikmen'i kanserden kaybedince kendisini adeta dış dünyaya kapattı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Issız Adam' Aşkına Kavuştu Issız Adam' Aşkına Kavuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement