İstanbul'da Denize Açılan 5 Kişiyi Arama Çalışmaları - Son Dakika
Güncel

İstanbul'da Denize Açılan 5 Kişiyi Arama Çalışmaları

Marmara Adası sahilinde bulunan erkek cesedinin İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndaki teşhisi için kayıp 5 kişinin ailelerinden doku örneği alındı CHP İstanbul Milletvekili Çelebi: "Diğer gemilerin giremediği alanlara botlarla girilerek, geniş bir tarama yapılıyor.

24.08.2014 14:15

İSTANBUL - Kumburgaz Kamiloba sahilinden bir hafta önce öğle vakti kiraladıkları deniz bisikletiyle açılan 5 kişiyi arama çalışmaları devam ederken Balıkesir'in Marmara Adası sahilinde bulunan erkek cesedinin İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndaki incelemesi sürüyor. Kimlik tespiti çalışmaları için kayıp kişilerin ailelerinden doku örneği alındı.

Bahçelievler'deki Adli Tıp Kurumuna gelen CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, gazetecilere yaptığı açıklamada, cesedin 17 Ağustos'ta kaybolan 5 gençten birine ait olup olmadığının araştırıldığını söyledi.

Cesedin önce Bursa Adli Tıp Kurumu'na gönderilmesine karar verildiğini, bunun üzerine Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, ilgili savcı ve kaymakamla görüştüğünü ve ailelerin Bursa'ya gidip gelmesinin doğru olmayacağını dile getirdiğini kaydeden Çelebi, şöyle devam etti:

"Bu talebimize duyarlılık gösterildi ve bugün ceset, buraya getirildi. Sabah aileler teşhis etmeye çalıştı ama cesedi teşhis edemedi. Bugün bir ekip kuruldu Adli Tıp Kurumu'nun başkanı tarafından. DNA testi yapılacak. Aileler burada bekliyor. Önce gençlerin babalarından, yoksa annelerinden o da yoksa daha yakınları DNA testi yapılacak. DNA testinin sonuçlanması için normal süre 2 gün, normalin de ötesinde 15 gün aslında ama iki günde çıkartacaklar. Dolayısıyla iki gün böyle bir beklenti içinde olacağız."

Çelebi, aramaların detaylı bir şekilde devam ettiğini ifade ederek, "Diğer gemilerin giremediği alanlara botlarla girilerek, geniş bir tarama yapılıyor. Bu, beş kişiden biri. Dört kişi daha ortada yok. Onlarla ilgili aramalar devam ediyor. Daha önce kaybolan bir genç var. Bu kişinin o olma ihtimali de var. Bütün aileler gidip baktı fakat teşhis edemedi" diye konuştu.

Serdar ve Doğan Demir kardeşlerin amcası Sait Demir de cesedin kimliğinden emin olmak için DNA testi yapılmasının uygun görüldüğünü belirterek, "Bizce de makbul görüldü. Şuanda alınıyor, DNA örnekleri. Herhalde bir, iki güne sonuçlandıracaklar. Babası girdi DNA örneği için" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da ailelerden doku örneği alındığını, sonuçların yarın öğleden sonra belli olacağını bildirdi.

Ailelerin sahilde bekleyişi sürüyor

Öte yandan Kumburgaz Kamiloba sahilde arama çalışmalarının sonucunu bekleyen aileleri ziyaret eden AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Muş, buradan ayrılırken basın mensuplarına yaptığı açıklamada, çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Dün akşam saatlerinde Marmara Adası sahilinde bir erkek cesedi bulunduğunu anımsatan Muş, Adli Tıp Kurumu'nda bu cesedin kimlik tespiti için çalışmaların sürdürüldüğünü dile getirdi.

Muş, "Şu anda bu cesedin kimliği tespit edilemedi. Ailelerin temsilcileri Adli Tıp'ta. Şu anda cesetle ilgili herhangi bir şey söylenemiyor. İnşallah biran önce gençlerimize sağ salim ulaşırız diye ümit ediyorum" diye konuştu.

Öte yandan ailelerin beklemesi için oluşturulan alanda bekleyiş sürüyor. Burada bulunan aileler ve diğer görevliler gün boyu İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Türk Kızılayı'nın mobil araçlarında su, çay, yemek gibi ihtiyaçları temin edebiliyor. Kızılay ve Büyükşehir Belediyesinin kurduğu çadırlarda hizmet veriliyor.

Alanda ambulans ve itfaiye araçları da bekletiliyor. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstanbul'da Denize Açılan 5 Kişiyi Arama Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement