İstanbul Pazar Konseri'nde Hüsamettin Subaşı rüzgârı esti - Son Dakika
Güncel

İstanbul Pazar Konseri'nde Hüsamettin Subaşı rüzgârı esti

İstanbul Pazar Konseri\'nde Hüsamettin Subaşı rüzgârı esti

"İstanbul'da Pazar Konserleri" programında sahne alan usta sanatçı Hüsamettin Subaşı, birçok sanatçı dostunun da yalnız bırakmadığı konserinde İstanbullu müzikseverlere türkü dolu keyifli bir pazar günü yaşattı.

14.11.2016 16:03

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarını sürdüren Cemal Reşit Rey Konser Salonu (CRR), "İstanbul'da Pazar Konserleri" projesi kapsamında türkülerin güçlü sesi Hüsamettin Subaşı'nı sevenleriyle buluşturdu. Yüzlerce davetlinin hazır bulunduğu konserde; sanat dünyasından ünlü isimler bir araya geldi.

Konsere; Mehmet Erenler, Yücel Paşmakçı, Selahattin Alpay, Ümit Tokcan, Zafer Gündoğdu, Soner Özbilen, İclal Akkaplan, Sabahat Aslan, İbrahim Can, Gürkan Özpeker, Nihat Erdağ, Gülseren Erdağ, Tekin Büyükkaya, İsmail Işık gibi birçok ünlü isim katıldı.

Hüsamettin Subaşı: "Ben, sizlere türkü söylemeye doyamıyorum"

İstanbul'da Pazar Konserleri'ne konuk olan Hüsamettin Subaşı, "Öncelikle bu projeyle gündüz konser geleneğini tekrar hayata geçiren ve bizleri sizlerle buluşturan İBB Başkanımız Kadir Topbaş'a teşekkür ediyoruz. Sanata büyük önem veren, abimiz, kardeşimiz, dostumuz İBB Kültür Daire Başkanımız Abdurrahman Şen'e de saygılarımızı iletiyorum. Ben, bu konserlere ve sizlere türkü söylemeye doyamıyorum, Allah da beni sizlere doyurmasın" şeklinde duygularını ifade etti.

"Alkış bir sanatçının oksijenidir ve kırk yıldır bana bu oksijeni eksiksiz veriyorsunuz. Ama her zaman söylerim. Biz, halk müziği sanatçılarına sanatçı denmez. Halk müziği sanatçıları aktarandır. Yani sizi, size anlatandır" diyen Subaşı, yorumladığı eserlerle hayranlarını yıllar öncesine götürdü. Hüsamettin Subaşı programda ayrıca 45 yıl önce TRT Ankara Radyosu'nda stajyerken İsmail Işık'ın çaldığı, kendisinin söylediği "Giderem Van'a Doğru" adlı uzun havayı tekrar İsmail Işık ile birlikte bu kez İstanbullu türküseverler için CRR sahnesinde seslendirdi.

Hüsamettin Subaşı, kendisiyle özdeşleşen türkülerden oluşturduğu repertuvarında yer alan "Sinemde Bir Tutuşmuş, Yanmış Ocak Olaydı", "Beyaz Gül Kırmızı Gül", "Garip Bir Kuştu Gönlüm", "Seyreyle Güzel Kudreti Mevlam Neler Eyler", "Fincanın Etrafı Yeşil", "Hangi Bağın Bağbanısan Gülüsen", "Hamayılı Boynundayım" başta olmak üzere 20 eseri hayranları için söyledi. "Âşık Veysel'siz olmaz" diyerek "Ağgül Seni Camekanda Görmüşler" adlı uzun havayı da seslendiren ve üç saat sahnede kalan Subaşı'nın bu unutulmaz konseri, sahneye davet edilen TRT solistleriyle söylediği potpori ile son buldu.

İstanbul'da Pazar Konserleri'nin 27 Kasım 2016 tarihinde gerçekleşecek bir sonraki programında Türk Sanat Müziği'nin sevilen sanatçısı Nurdan Torun yer alacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İstanbul Pazar Konseri'nde Hüsamettin Subaşı rüzgârı esti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement