İstanbul'un Fethinin 563. Yıl Dönümünde Caddede Gemi Yürüttüler - Son Dakika
Güncel

İstanbul'un Fethinin 563. Yıl Dönümünde Caddede Gemi Yürüttüler

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : İstanbul'un fethinin 563. yıldönümü etkinliği kapsamında temsili gemi yürütmeden detay görüntüler Mehteran ve Korkut Ata Atlı Spor Kulübünden detay görüntüler Vatandaşlardan detay görüntüler Törende protokolün yürüyüşünden detay görüntüler Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in konuşması İstanbul'un fethinin 563. yıl dönümü Erzurum'da İstanbul'un Fethi'nin 563. yıl dönümü kutlamaları kapsamında lise öğrencileri, gemiyi halatlarla çekerek caddede yürüttü Erzurum'da İstanbul'un Fethi'nin 563. yıl dönümü kutlamaları kapsamında düzenlenen programda lise öğrencileri, gemiyi halatlarla çekerek yürüttü.

30.05.2016 00:20

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

İstanbul'un fethinin 563. yıldönümü etkinliği kapsamında temsili gemi yürütmeden detay görüntüler

Mehteran ve Korkut Ata Atlı Spor Kulübünden detay görüntüler

Vatandaşlardan detay görüntüler

Törende protokolün yürüyüşünden detay görüntüler

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in konuşması İstanbul'un fethinin 563. yıl dönümü

Erzurum'da İstanbul'un Fethi'nin 563. yıl dönümü kutlamaları kapsamında lise öğrencileri, gemiyi halatlarla çekerek caddede yürüttü

Erzurum'da İstanbul'un Fethi'nin 563. yıl dönümü kutlamaları kapsamında düzenlenen programda lise öğrencileri, gemiyi halatlarla çekerek yürüttü.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen kutlama programı kapsamında 17 metre uzunluğunda ve 12 ton ağırlığında gemi yapıldı.

Ulu Cami önünde tekerlek sistemi üzerine oturtulan gemi, Erzurum'daki çeşitli liselerde eğitim gören öğrenciler tarafından halatla çekilerek yürütülmeye başlandı. Mehteran takımı ve Korkut Ata Atlı Spor Kulübünün de katıldığı konvoya vatandaşlarda katılarak büyük ilgi gösterdi. Bazı yaşlılar, öğrencilere yardım etmek amacıyla halat çekti.

Halat tutabilmek için birbirleriyle yarışan öğrenciler, Cumhuriyet Caddesi üzerinden Havuzbaşı Kent Meydanına kadar gemiyi yürüttü.

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, bu yıl fethin 563. yıl dönümünü kutladıklarını ve tekrar o günlerini yad ettiklerini söyledi.

Sekmen, şehitleri rahmetle andığını aktararak, "Çünkü bu millet İstanbul'un fethi ile bir devri kapatıp yeni bir devir açmıştır. Bir çağ kapatılırken yeni bir çağ açılmıştır. Osmanlı'nın, ecdadımızın bir yükselme dönemidir. O günleri hatırlayarak, yeniden kendimize gelmek, şahlanmak ve bu milleti layık olduğu yere yüceltmek için o günleri yad ediyoruz." dedi.

Ecdattan aldığımız cesaretle, aşkla ve şevkle ülkemizi yeniden büyütmek, tarihi konumuna getirmek için yoğun bir çalışma gösterildiğini belirten Sekmen, şunları kaydetti:

"Bugün dolayısıyla bütün milletimizin İstanbul'un fethini kutluyoruz. İnşallah bugünlerin bize ders olmasını, ibret olmasını diliyoruz. Etrafımız kan gölü. Ülkemizi de kan gölüne bulamak için yoğun gayretler var ama millet olarak, Türk milleti olarak buna fırsat vermeyeceğimizi, el ele gönül gönüle birlik içerisinde inşallah yükseleceğimizi ifade ediyorum. Millet olarak tarihimizle aramıza set çekmek istediler. Bizi kendi öz değerlerimizden, öz kültürümüzden özellikle de kendi kavramlarımıza yabancılaştırmak istediler. Fetih kavramının içini boşaltmak, olumsuz göstermek için asırlar boyunca mücadele ettiler. Fetih işgal, gasp etmek, zorla ele geçirmek dediler ama biz biliyoruz ki fetih o bölgeye gönül hizmetini götürmek, insanların gönlünü fethetmek, kilitleri açmak, pas tutmuş kapıları aralamak, kalplere gönüllere giriş yapabilmek demektir. Fetih zulmün egemen olduğu o diyarlara adaleti, hoşgörüyü, sevgiyi, merhameti ve kardeşliği götürebilmektir. Karanlık çağlara mühür vurup aydınlık çağlar inşa edebilmektir. Her yeni başlangıcın bir fetih olduğunu biliyoruz. Genç kardeşlerime sesleniyorum. Tarihinizden utanmayacak, çekinmeyeceksiniz. Kökü olmayanın istikbali olmayacağını, geçmişini bilmeyenin geleceğini de asla şekillendiremeyeceğini unutmayacaksınız. Fatih'in İstanbul'u fethettiği yaştasınız. Her biriniz Fatihler yetiştirmiş bir ülkenin, fetihler ve fatihler ülkesinin mensuplarısınız."

İstanbul\'un Fethinin 563. Yıl Dönümünde Caddede Gemi Yürüttüler
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstanbul'un Fethinin 563. Yıl Dönümünde Caddede Gemi Yürüttüler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement