İstanbul Üniversitesi, 1994 yılından bu yana "Bilim Alanı Bazlı Dünya Üniversite Sıralaması"nı yayınlayan Quacquarelli Symonds (QS) tarafından, "İletişim ve Medya Çalışmaları" alanında, dünya genelinde en iyi ilk 150 üniversite içinde gösterildi.
Merkezi İngiltere'de bulunan dünyanın en saygın sıralama kuruluşlarından biri olan QS World University Rankings (topuniversities.com) 2012 yılı dünya üniversiteleri sıralama sonuçlarını açıkladı. QS, Haziran 2012'de yayımladığı "Bilim Alanı Bazlı Dünya Üniversite Sıralaması"nda, üniversiteleri, 5 temel alanda gruplanan 29 farklı bilim alanında değerlendirdi. Her bir alan için en iyi 200 üniversitenin ilan edildiği sıralamada QS, değerlendirmeyi akademik saygınlık (Bilim adamlarının görüşlerine dayalı anket), işveren görüşü (işverenlerin görüşlerine dayalı anket) ve yayın başına düşen atıf sayısına göre yaptı. Araştırma kapsamında, dünya genelinde binlerce akademisyen, işveren, öğrenci ve idari kadroya gönderilen anket formlarının sonuçlarına göre sıralama yapıldı.
Sıralamada araştırma, eğitim-öğretim, uluslararası görünüm ve iş alanı yaratma kriterleri göz önünde bulunduruldu. Üniversitenin uluslararası görünürlüğü (yüzde 40), çalışanların değerlendirilmesi (yüzde 10), uluslararası (yabancı) öğretim üyesi sayısı (yüzde 5), uluslararası öğrenci (yabancı) öğrenci sayısı (yüzde 5), öğretim üyesinin öğrenciye oranı (yüzde 20), bilimsel atıf sayısının öğretim üyesine oranı (yüzde 20), değerlendirmeye alındı. Haziran 2012'de yayımladığı "Bilim Alanı Bazlı Dünya Üniversite Sıralaması"nda, Türk üniversiteleri, 29 bilim alanı için yapılan listelerin 15'inde yer aldı. İngiltere'de QS (Quacquarelli Symonds) firması tarafından 29 farklı bilim alanında yapılan sıralamada İstanbul, ODTÜ, İTÜ, Boğaziçi ve Bilkent Üniversiteleri, çeşitli bilim alanlarında ilk 200 listelerine girme başarısını gösterdi. İstanbul Üniversitesi, ilk kez, "İletişim ve Medya Çalışmaları" bilim alanında, dünyanın en iyi ilk 150 üniversitesi içinde gösterildi.
Konuyla ilgili açıklama yapan İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aydemir Okay, bu başarının tesadüfi olmadığını belirterek, iletişim sektörü ve eğitimi konusunda yapılan çalışmaların kazanımlarına ulaşmaya başladıklarını söyledi. Okay, "İÜ İletişim Fakültesi'nin uluslararası akreditasyon süreci ve kadromuzun uluslararası akademik yeterliliğe ilişkin özverili çalışmaları uzun süredir göz ardı edilmeyecek boyutlardaydı. Fakültemizin temsil ettiği 'İletişim ve medya Çalışmaları' alanında, üniversitemizin uluslararası görünümü, öğretim üyesi öğrenci oranı ve akademisyen başına düşen bilimsel atıf sayısında dünyanın en iyi üniversiteleri arasında yer alması ülkemiz adına gurur verici. Hedefimiz, marka kentin marka Üniversitesi olan İstanbul Üniversitesi'nin en saygın fakültelerinden biri olan İletişim Fakültesi'nin, başarılarının artarak sürmesidir" dedi.
Okay ayrıca, İletişim Fakültesi öğretim üyelerinin, İstanbul Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Birimi desteğiyle, uluslararası çalışmalarını oldukça arttırdıklarını; uluslararası bilimsel toplantı ve yayınlara yönelik katılımlarıyla, hem fakültenin hem de İstanbul Üniversitesi'nin uluslararası tanıtımına katkı sağladıklarını belirterek, özverili çalışmaları için tüm personeline teşekkür etti. - İSTANBUL
Son Dakika › Güncel › İstanbul Üniversitesi 'Dünyanın En İyileri' Listesinde - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?