İtalyan Lisesi 125 Yaşında - Son Dakika
Son Dakika Logo

İtalyan Lisesi 125 Yaşında

İtalyan Lisesi 125 Yaşında
23.10.2013 13:53

Okulun kuruluş yıl dönümü törenle kutlandı

İtalyan Lisesi'nin 125. kuruluş yıl dönümü törenle kutlandı.

Okulun konferans salonunda düzenlenen törende konuşan Okul Müdürü Massimo Di Segni, kuruluş yıl dönümü kutlaması için bir arada bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Segni, İtalyan Lisesi'nin 125. yılına ulaşmasında önemli bir etkiye sahip olduğunu belirttiği İtalyan ve Türk yetkililerine desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Okulun tarihi gelişiminden bahseden Segni, "Diplomasi desteği olmasaydı okulumuzun bu günlere ulaşması mümkün olmayabilirdi. Okulumuz her zaman gençtir. Öğrencilerimiz genç olduğu için bizi genç kılıyorlar. Şanslıyız ki okul yaşını hiç göstermiyor. Yetişkinler olarak köprü kurmak için uğraşırız ama çocuklarımız bizden daha ileridedir" diye konuştu.

Beyoğlu Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Öztürk Çetin de kurumların kültürleri ne kadar gelişmişse vizyonlarının da o oranda güçlü olduğunu belirterek, "İtalyan Lisesi de ilçede yer edinmiş başarılı bir okuldur. Okulun 125. yılını kutluyorum" dedi.

Konuşmaların ardından müzisyen Eser Taşkıran, piyano resitali sundu.

Törene, İtalya'nın Ankara Büyükelçisi Gianpaolo Scarante ve İtalya'nın İstanbul Başkonsolosu Gianluca Alberini  de katıldı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İtalyan Lisesi 125 Yaşında - Son Dakika


Advertisement