İTÜ FEST 2015 Bu Yıl Zirveyi Yaptı - Son Dakika
Güncel

İTÜ FEST 2015 Bu Yıl Zirveyi Yaptı

İTÜ FEST 2015 Bu Yıl Zirveyi Yaptı

Türkiye'nin en büyük üniversite müzik festivali İTÜ FEST, bu yılki organizasyonla üniversite festivalleri liginden ulusal festivaller ligine adım attı.

15.05.2015 16:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DJV Event Factory ve Alchemy Project ortaklığı ile 6-9-10 Mayıs tarihlerinde organize edilen festivalde izleyiciler, yerli ve yabancı on ünlü sanatçının şarkılarıyla coştu. Etkinlik ayrıca, amatör müzik ve dans gruplarına da kendilerini gösterme şansı sundu.

Türkiye'nin en köklü yükseköğrenim kurumlarından biri olan İstanbul Teknik Üniversitesi'nin İTÜ FEST 2015 etkinliği 6-10 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirildi. Planlandığı gibi başlayan, ancak olumsuz hava koşullarıyla son iki günü 9 ve 10 Mayıs'a kaydırılan etkinliğe bu yıl da İTÜ Stadyumu ev sahipliği yaptı. Festivale, 18-30 yaş aralığında toplam 40 bin kişi katıldı.

Üç günlük festivalin ilk gününde izleyiciler ana sahnede Athena, Craig David ve Model grubunun şarkılarıyla coştu. 9 Mayıs'ta Teoman, Chris Willis ve Bedük;. 10 Mayıs'ta ise Şebnem Ferah, Eva Simmons ve Aydilge sahne aldı. Alternatif sahneyse amatör müzik ve dans gruplarına kendilerini gösterme şansı sundu.

İTÜ FEST 2015'i düzenleyen DJV Event Factory CEO'su Erman Çalışır, festival sonrasında yaptığı değerlendirmede şöyle dedi: "Festival alanında bu yıl yaklaşık 80 bin kişiyi ağırladık. Stadyum konserleriniyse 40 bin kişi izledi. Etkinliğin 2. günü gerçekleşen fırtına ve olumsuz hava şartlarına rağmen katılım geçen seneye kıyasla daha yüksek oldu. Bu sene, geçen senelerden farklı olarak, üçü dünya starı olan, on ünlü sanatçıyı ağırladık. Yabancı sanatçılarımızdan Craig David, Grammy ödüllü bir şarkıcı olarak büyük ilgi gördü. İTÜ FEST, başladığı günden beri üniversite festivalleri arasında en önemli festivallerden biri olma özelliğini her zaman korudu. Bu yıl ulaştığı çizgiyle artık ulusal ölçekte Türkiye'nin en iyi festivallerinden biri olarak kabul ediliyor. Bu başarıda özellikle İTÜ Rektörü Sayın Mehmet Karaca ve ekibinin çok önemli bir payı var."

İTÜ FEST'e bu sene Karnaval Radyo Grubu, Digiturk, Redbull, Carnabella, Ford Otokoç ve- Codentry sponsor olarak destek verdi.

Festival, önceki yıllarda da Sertap Erener, MFÖ, Vega, Nil Karaibrahimgil, Hadise, Sezen Aksu, Malt, Bulutsuzluk Özlemi, Tarkan ve Kenan Doğulu gibi yerli sanatçılarla gerçekleşmişti. Ayrıca festival dışında İTÜ stadyumu Lady Gaga, Justin Bieber, Metallica, Roger Waters gibi yabancı starlara ev sahipliği yapmıştı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İTÜ FEST 2015 Bu Yıl Zirveyi Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement