Iuc Başkanı Azizoğlu, KKTC Cumhurbaşkanı'nı Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Iuc Başkanı Azizoğlu, KKTC Cumhurbaşkanı'nı Ziyaret Etti

Iuc Başkanı Azizoğlu, KKTC Cumhurbaşkanı\'nı Ziyaret Etti

Uluslararası Üniversiteler Konseyi Başkanı (IUC) ve Doğa Üniversitesi İcra Kurulu Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nu ziyaret etti.

10.11.2012 13:35

Uluslararası Üniversiteler Konseyi Başkanı (IUC) ve Doğa Üniversitesi İcra Kurulu Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nu ziyaret etti.

Türkiye'nin, İslam coğrafyası başta olmak üzere Ortadoğu ve Balkanlarda yükseköğretimin lider ülkesi olma yolundaki çalışmalarını hızla sürdüren IUC Başkan Azizoğlu öncelikli hedeflerinden birisinin de Kuzey Kıbrıs Üniversitelerinin öğrenci sayısını artırmak olduğunu söyledi. Kıbrıs yükseköğretimi ile ilgili çalışmalarını paylaşmak üzere zaman zaman Eroğlu ile görüşen Azizoğlu, dünde Lefke Avrupa Üniversitesi Rektörü ve Uluslararası Üniversiteler Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Bülend Göksel ve Doğa üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı ve İcra Kurulu Üyesi Hasan Aslandan oluşan IUC heyeti ile birlikte Eroğlu'nu ziyaret etti. Azizoğlu, her ay bir ülkede IUC'ye üye üniversite ev sahipliğinde yapılan toplantılara katılan IUC üyesi Kıbrıs üniversitelerinin katkılarını, Kıbrıs yükseköğretiminin sorunları ve çözümleriyle ilgili bilgi verdi. Azizoğlu Kıbrıs'ın eğitim adası olabilmesi için öğrenci sayısının artırılmasının gerekliliğini de dile getirdi.

Uluslararasılaşmada Değerler, Kavramlar İnançlar ve Kültürler Çalıştayı

14-17 Aralık 2012 tarihinde Irak'ın

Duhok ve Erbil kentinde Iuc üyesi Duhok Üniversitesinin ev sahipliğinde yapacağı çalıştaya Cumhurbaşkanı Eroğlu'nu da davet eden Azizoğlu, son çıkan İslam Coğrafyası Yükseköğretiminin Uluslararasılaşması, Uluslararası Yükseköğretim ve Basın adlı kitaplarını da

Cumhurbaşkanı'na takdim etti.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da, "Uluslararası Üniversiteler Konseyi Kurucu Başkan Orhan Hikmet Azizoğlu'nun çalışmalarını çok olumlu buluyorum ve takdirle takip ediyorum. Sayın Azizoğlu ile sürekli irtibat halinde olarak Kıbrıs Üniversitelerinin Konsey çatısı altında dünyaya açılımını ve Kıbrıs'ın bir eğitim adası olması çabaları ve eğitimcilere katkı sağlamak her zaman beni mutlu kılmıştır" dedi.

Azizoğlu Cumhurbaşkanlığından ayrıldıktan sonra Kıbrıs Milli Eğitim Bakanı Mutlu Atasayan'ı ziyaret etti. Ziyarette, Kıbrıs Yükseköğretiminin daha ileriye taşınması, öğrenci sayısının artması ile Kıbrıs ekonomisine canlılık gelmesiyle ilgili konular ele alındı. Bakanı da çalıştaya davet eden Azizoğlu son çıkan iki kitabını da Bakana takdim etti. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Iuc Başkanı Azizoğlu, KKTC Cumhurbaşkanı'nı Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement