İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'den Kadın Haklarına Destek Mesajı - Son Dakika
Güncel

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'den Kadın Haklarına Destek Mesajı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener\'den Kadın Haklarına Destek Mesajı

Meral Akşener, kadınların haklarını savunmak ve haksızlıklara karşı durmak gerektiğini vurgulayarak, son zamanlarda yaşanan olaylara tepki gösterdi. Batmanda yaşamına son veren İpek Ere, cinsel saldırıda bulunduğu iddia edilen Uzman Çavuş Musa Orhan ve sosyal medyada hakaret eden Ezgi Mola'ya destek veren Hazal Kaya hakkında yapılan suçlamalara da değinen Akşener, kadınların yaşam hakkını savunmak gerektiğini belirtti.

20.04.2023 15:00  Güncelleme: 15:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Bir kadın ölüyorsa, hepimiz hakkını arayacağız! Bir kadın susturuluyorsa, hepimiz konuşacağız! Bir kadın haksızlığa uğruyorsa, hepimiz yanında kaya gibi dimdik duracağız! Kadınları yaşatamadığınız yetmiyormuş gibi bir de susturmaya mı çalışıyorsunuz? Ama artık ne yaparsanız yapın, nafile! Sadece 24 gün sonra; Kadınlar konuşacak, kadınlar yaşayacak ve kadınlar size rağmen yepyeni bir tarih yazacak" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Batman'da yaşamına son veren İpek Er'e (18) cinsel saldırıda bulunduğu iddia edilen Uzman Çavuş Musa Orhan'a (27) sosyal medyadan hakaret ettiği gerekçesiyle para cezası verilen Ezgi Mola'ya destek olmak için sosyal medyada paylaşım yapan Hazal Kaya hakkında, "Sesli yazılı veya görüntülü bir ileti ile alenen hakaret" suçundan 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlanmasına tepki gösterdi. Akşener, Twitter hesabından Ezgi Mola ve Hazal Kaya'yı etiketleyerek şu mesajı yayınladı:

"Bir kadın ölüyorsa, hepimiz hakkını arayacağız! Bir kadın susturuluyorsa, hepimiz konuşacağız! Bir kadın haksızlığa uğruyorsa, hepimiz yanında kaya gibi dimdik duracağız! Kadınları yaşatamadığınız yetmiyormuş gibi bir de susturmaya mı çalışıyorsunuz? Ama artık ne yaparsanız yapın, nafile! Sadece 24 gün sonra; Kadınlar konuşacak, kadınlar yaşayacak ve kadınlar size rağmen yepyeni bir tarih yazacak."

(Fotoğraf: Arşiv)

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'den Kadın Haklarına Destek Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement