İZAYDAŞ EURİST Genel Kurulu'na Katıldı - Son Dakika
Güncel

İZAYDAŞ EURİST Genel Kurulu'na Katıldı

İZAYDAŞ EURİST Genel Kurulu\'na Katıldı

Fransa'da gerçekleşen Avrupa Atık Yakma Birliği Genel Kurulu'na katılan İZAYDAŞ'a ilgi büyük oldu.

02.12.2011 12:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa Atık Yakma Birliği (EURİTS) Genel Kurulu bu yıl TREDİ firmasının ev sahipliğinde Fransa'nın Lyon kentinde gerçekleşti. Genel Kurul'a İZAYDAŞ'ı temsilen Genel Müdür Yardımcısı İsmail Uludağ ile Yakma Şefi Mustafa Gündüz katıldılar. Dönem Başkanı Göran Eriksson tarafından yapılan açılış konuşmasının ardından gündem okunarak iki gün süren birleşim başlatıldı.

SUNUMLAR İLGİYLE İZLENDİ

Kurulun ilk gününde katılımcılar tarafından hazırlanan sunumlar yapıldı. Sunumlarda, çevrede bulunan PCB'lerin döngü ve kaynakları, düşük, orta ve yüksek klorlu PCB'lerin atmosfer ve Biyo sistemlerdeki döngüleri ve PCB'lerin biyo-sistemlerdeki etkilerinin yıllarca devam edeceği ifade edildi. 'Tehlikeli atıkların döner fırında yakılmasının yaşam döngü analizi' ilgiyle izlenen sunumlar arasında yerini alırken, atık yönetiminde karakterizasyon ile ilgili önlemler ve yönergeler hakkında bilgiler aktarıldı.

İZAYDAŞ HAKKINDA BİLGİ VERİLDİ

Genel Kurulun ikinci günü ise EURİTS bilançosu sunumu dönem başkanı tarafından yapıldı ve tasdik edildi. İZAYDAŞ adına Teknik Genel Müdür Yardımcısı İsmail Uludağ kapsamlı bir sunum yaparak Türkiye'deki ekonomik gelişmelerin yanında çevre mevzuatındaki değişiklikler, atık yönetimi ile ilgili gelişmeler ve rekabet durumu, İZAYDAŞ'ın yeni yatırımları ve planları hakkında çeşitli bilgiler verdi.

FİKİR ALIŞVERİŞİ YAPILDI

Sonrasında Tredi Salaise İncinerator teknik gezisi yapılarak tehlikeli ve tehlikesiz atık yakma tesisleri gezildi. Etkin ve verimli geçen genel kurulda İZAYDAŞ'ın çalışmaları ve faaliyetleri ilgi izle izlenirken, atık yönetimi ve uygulamaları hususunda da çeşitli fikir alışverişleri yapılarak destek içerisinde çalışmalar devam edilmesi kararlaştırıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İZAYDAŞ EURİST Genel Kurulu'na Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement