8 ilçedeki 12 noktada 30 adet kesim çadırı oluşturan Büyükşehir Belediyesi, bu alanların beton dökümünü ve asfaltlamasını gerçekleştirirken, haşere mücadele ekipleri de dezenfeksiyon çalışmalarını sürdürüyor.
İlk gün yoğunluğunu azaltmak amacıyla bayramın ikinci, üçüncü ve dördüncü günlerindeki kesim ücretleri "indirimli" olacak.
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı süresince vatandaşların sağlıklı ve huzurlu bir bayram geçirmesi için gerekli olan tüm önlemlerini aldı. İl Kurban Hizmetleri Komisyonu, İzmir genelinde 7 satış, 32 kesim ve 28 satış ve kesim yeri belirlerken Balçova, Bayraklı, Buca, Çiğli, Gaziemir, Karabağlar, Karşıyaka ve Konak ilçelerindeki 12 noktada 30 adet kesim çadırı oluşturan Büyükşehir Belediyesi, bu alanların beton dökümünü ve asfaltlamasını gerçekleştiriyor. Büyükşehir ekipleri, halkın hijyenik ortamda sağlıklı kesim yapabilmesi için bu alanlarda çadır ile su-hava tesisatlarının kurulması ve portatif tuvaletlerin yerleştirilmesi çalışmalarına da devam ediyor. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi'nin kesim çadırlarından faydalanacak vatandaşlar için gıda poşetleri hazırlandı. Kurbanlıklar kesildikten sonra, hijyenik şekilde bu poşetlere konularak teslim edilecek.
Dezenfeksiyon yapılıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi haşere mücadele ekipleri tarafından başlatılan haşere ilaçlama ve dezenfeksiyon çalışmalarının, hem kurban satış yerlerinde hem de kurban kesim yerlerinde Bayram süresince ve sonrasında devam edeceği bildirildi. İzmir Valiliği, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Müftülük, Sağlık Müdürlüğü, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, Orman ve Su İşleri Müdürlüğü ile Diyanet Vakfı temsilcilerinden oluşan İl Kurban Hizmetleri Komisyonu tarafından belirlenen kurallara göre, vatandaşlar çevre temizliğine ve sağlık şartlarına uymak kaydıyla, kendi bağ ve bahçelerinde kurban kesebilecek.
Zabıta sürekli denetleyecek
Cadde, sokak, apartman aralığı, park, otopark, yol ve otoyol kenarları, spor ve çocuk oyun alanları gibi yerlerde kesinlikle kurban kesimi yapılmayacak. Belirlenen yerler dışında kurban kesen veya kesilen kurban atıklarını sokağa ve kamuya ait alanlara bırakanlara, Kabahatler Kanunu'nun 41/3. maddesi gereği işlem yapılacak ve Belediye zabıta görevlileri tarafından para cezası uygulanacak. İzmir Büyükşehir Belediye Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri de, kent genelinde uygunsuz kurban kesimlerini önlemek için denetimlerini sürdürecek. Vatandaşlar, kurbanlarının kaçması durumunda ilçe ya da Büyükşehir Belediyesi zabıtalarına haber verebilecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 12 noktada oluşturduğu 30 kesim çadırında ve bölgesinde ekipler görev yapacak. Metropol ilçelerde belirlenen kurban kesim ve satış yerlerinde ilçe belediye zabıtalarına destek verilecek.
Vatandaşların, kurbanlarını keserken hayvanların iç organları başta olmak üzere renk değişimi gibi farklılıklar görmeleri halince en kısa sürede yetkililere haber vermeleri ve iç organlarını çevreye atmamalarının önemli olduğu bildirildi.
Kesim ücretleri
Büyükbaş kurbanı görevli kasaba kestirmek isteyenlerden bayramın birinci günü 220 TL, ikinci ve diğer günlerde ise ilk gün yığılmalarını önlemek için 200 TL ücret alınacak. Küçükbaş hayvanlar için ise bayramın birinci günü 60 TL, diğer günler 50 TL kesim ücreti ödenecek. Vatandaşlar, hayvanlarını makbuz sıra numarasına göre bir düzen içinde kestirebilecek. Ayrıca kurbanını kendi kesecekler için tesisten yararlanma ücreti; büyükbaş hayvanlar için 30 TL, küçükbaş hayvanlar için 15 TL olarak belirlendi.
Son Dakika › Güncel › İzmir Bayrama Hazırlanıyor - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?