İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Zor Günlerin İlacı Daha Çok Çalışmaktır - Son Dakika
Güncel

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Zor Günlerin İlacı Daha Çok Çalışmaktır

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Zor Günlerin İlacı Daha Çok Çalışmaktır

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Belediye'ye ait şirketleri dolaşarak personele moral verdi, daha özverili çalışma istedi.

24.11.2011 16:04

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Belediye'ye ait şirketleri dolaşarak personele moral verdi, daha özverili çalışma istedi. Sabah erken saatlerde İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketleri İZELMAN A.Ş, Grand Plaza A.Ş, İZENERJİ A.Ş ve İZDENİZ A.Ş'yi ziyaret ederek şirket yöneticileri ve çalışanlarıyla bir araya gelen Başkan Aziz Kocaoğlu, zor günleri aşmanın en güzel ilacının birlik ve beraberlik içinde daha çok çalışmak olduğuna vurgu yaptı. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 20 bin çalışanlı büyük bir aile olduğunu ve güçlerini 3.5 milyon İzmirli'den aldıklarının altını çizen Başkan Aziz Kocaoğlu, Daha çok çalışarak gücümüzü aldığımız hemşehrilerimize layık olacağız, olmak zorundayız dedi.

Başkan Kocaoğlu, personelle yaptığı görüşmelerde özetle şunları söylediİzmir'de 3.5 milyon hemşehrimiz yaşıyor, 500 bin kişi çeşitli nedenlerle konuk olarak kente geliyor. Yani biz yaklaşık 4 milyon kişiye belediye hizmeti veriyoruz. Biz gücümüzü onlardan alıyoruz. Biz görevimizi gerektiği gibi yapmazsak; herhangi bir durgunluğa, herhangi bir korkaklığa düşersek, bir zafiyet yaşarsak, o zaman bizim için sorunların başlangıcı olur. Ama biz metanetle yaptığımız işleri İzmirliler için yaptığımızı; kendimiz, akrabalarımız, yakınlarımız için yaptığımızı bilerek ve bu bilinçle çalışırsak, daha çok motive olacağız. İnsanı en çok motive eden şey çalışmaktır. Biz çalışarak güçleneceğiz. Daha çok ve daha titiz çalışıp İzmirli hemşehrilerimize layık olcağız. Benim sizlerden tek istediğim bu. Moralinizi bozmayın. Bunların hepsi gelip geçici şeyler. Doğrunun kalesi yıkılmaz, doğru sallanır devrilmez. Bunu herkes biliyor. Türkiye Cumhuriyeti'ndeki herkes bunu biliyor. Ben 24 saat işimin, görevimin başındayım. Siz de şu sıkıntılı süreçte mesailerinize bir iki saat erken başlayıp bir iki saat geç bitirmeye çalışın. Hep birlikte, el ele vererek daha çok çalışalım. Birbirimize sahip çıkalım. Gün birlik olma günüdür. Zor günlerin ilacı daha çok çalışmaktır.

OPERASYON KİLİDİNE VEKALETLİ ÇÖZÜM

İzmir Büyükşehir Belediyesi, ESHOT ve bazı şirketlerde bürokratların, yöneticilerin gözaltına olması nedeniyle işlemlerin kilitlenme ve durma noktasına gelmesi sonucu yaşanan iki günlük kriz vekaleten atamalarla çözdü. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, işlerin aksamaması için hızlı davrandı. Büyükşehir Belediyesi'nde hemen hergün yüzlerce evrağa imza atan bürokratların gözaltına alınmasıyla ortaya çıkan bürokratik işlemlerdeki aksamaya Başkan Kocaoğlu el koydu. Operasyonun belediyeyi kilitlemek amacıyla yapıldığını öne süren Kocaoğlu, imza krizini çözdü. Gözaltında bulunan Mali işlerden ve personelden sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Erhan Bey'in yerine geçici olarak Personel Daire Başkanı Rıza Kavacık'a imza yetkisi verildi. Kararlar ve Tutanaklar Daire Başkanı Tülay Azeri'nin yerine ise vekaleten Encümen Müdürü Alev Donat getirildi. Bilgi İşlem Daire Başkanı Selçuk Savcı'nın yerine ise Coğrafi Bilgi Sistemleri Şube Müdürü Selman Taner'e imza yetkisi verildi.Gözaltında bulunan ESHOT Genel Müdürü Ömer Faruk Alçelik'in yerine kısa bir süre önce Teftiş Kurulu Başkanlığı'ndan Genel Müdür Yardımcılığı'na atanan İsa Bac vekaleten görevlendirildi. İsa Bac'ın yerine ise Araç Bakım Onarım Daire Başkanı Osman Orman vekaleten görevlendirildi. İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanı Süleyman Pehlivan ise gözaltına alınan Genel Müdür Yardımcısı Tufan Eker'in yerine vekaleten imza yetkisini aldı.

İZELMAN Genel Müdürlüğü'nde ise Genel Müdür Hüseyin Kırmızı'nın gözaltına alınması sonrası herhangi bir yetki devrine gidilmedi. Genel Müdür Yardımcısı Bilgehan Akpak'ın A sınıfı imza yetkisi bulunduğu ve şirketin yönetim kurulu başkanı Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fügen Selvitopu ile evraklara daha önce yönetim kurulu tarafından verilen yetki çerçevesinde imza atlaya başladı. İZULAŞ ve İZDENİZ şirketlerinde ise yönetim kurulu başkanlığı görevini yürütürken gözaltına alınan Zeliha Gül Şener'in yerine ise yine A sınıf imza yetkisi bulunan genel müdür yardımcıları ile yönetim kurulu üyelerinin evraklara imza attığı öğrenildi.

Geçici görevlendirmelerin Adliye'den çıkacak sonuca göre yeniden değerlendirilecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Zor Günlerin İlacı Daha Çok Çalışmaktır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement