İzmir'de Hastane Bahçesindeki Silahlı Kavga - Son Dakika
Güncel

İzmir'de Hastane Bahçesindeki Silahlı Kavga

İzmir\'de Hastane Bahçesindeki Silahlı Kavga

Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin bahçesinde çıkan silahlı kavgaya ilişkin açılan davada, olaya tanık olan hastane çalışanın kimliğinin tespit edilmemesi halinde ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.

30.12.2013 15:34

İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin bahçesinde çıkan silahlı kavgaya ilişkin açılan davanın görülmesine devam edildi.

İzmir 7. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya "Kasten adam öldürmeye teşebbüs" suçundan 15 yıl hapis cezası istemiyle yargılanan tutuklu sanıklar Bülent Ö, Alieşref B, mağdur Aytaç Aşçı ve tarafların avukatları katıldı.

Mağdur Aytaç Aşçı, olay günü iki grup arasında çıkan kavgada yaralanan arkadaşlarını ziyaret etmek için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gittiğini, bahçede beklediği sırada, daha önce işletmesinde çalıştığı Bülent Ö. ile Alieşref B'nin yanına geldiğini, yüksek sesle konuşmaları üzerine bir hastane çalışanının ameliyathane önünde bu şekilde konuşmamaları uyarısında bulunduğunu, kendisinin sanıklara "boşver, kafaya takma" sözleri üzerine sanıkların üzerine yürüdüğünü anlattı.

Tartışmanın büyümesi üzerine, Alieşref B'nin elini beline götürdüğünü, Bülent Ö'nün, "Sık, gebert şunu" demesi üzerine Alieşref'in kendisine ateş etmeye başladığını ifade eden Aşçı, yerde sürüklenerek ameliyathanenin girişine doğru gitmeye çalıştığı sırada Bülent Ö'nün başını yere vurduğunu ve kendisini darbettiğini söyledi.

Sanık Bülent Ö, mağdurun ifadelerini kabul etmediğini, kendisinin suçunu kabul ettiğini fakat diğer sanık Alieşref B'nin olayla bir ilgisinin bulunmadığını iddia ederek tahliyelerini talep etti.

Sanık Alieşref B, mağdur ile arasında hiçbir husumetin bulunmadığını, hatta ağabey-kardeş gibi olduklarını, niçin aleyhinde beyan verdiğini bilmediğini belirtip, üniversite öğrenci olmasından dolayı tutukluluk süresi göz önünde bulundurularak tahliyesini talep etti.

Alieşref B'nin avukatı Hacı Hakan Akçaağaç, müvekkilinin "kasten adam öldürmeye teşebbüs" suçunu işlediği yönünde kanıt bulunmadığını, sanık Bülent Ö'nün boğuşma sırasında silahla üç el ateş ederek mağduru yaraladığını, sanık Alieşref B'nin ise daha kötü bir ihmali önlemek adına silahı eline aldığını ancak hiçbir şekilde kullanmadığını dile getirerek, müvekkilinin tahliyesini istedi.

Mahkeme Başkanı Menderes Yılmaz, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne yazılan yazıyla hastanede çalışan görevlinin kimliğinin tespit edilmesi talebine 15 gün içerisinde yanıt verilmemesi halinde ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunulmasına ve sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

İzmir'in Alsancak Semti'nde, 4 Temmuz akşamı iki grup arasında çıkan kavgada yaralanan arkadaşlarını ziyaret etmek için hastaneye giden Aytaç Aşçı ile Bülent Ö. ve Alieşref B. arasında çıkan tartışmada Aşçı silahla yaralanmış, olaydan sonra kaçan zanlılar üç gün sonra Bayraklı'da bir kahvehanede yakalanarak tutuklanmıştı. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İzmir'de Hastane Bahçesindeki Silahlı Kavga - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement