İzmir´De Renkli 1 Mayıs

Kürtçe Pankatların da Açıldığı, Kortejdeki Gruplar Arasında En Çok Feminst Derneği, Dev-lis ve Göztepe Spor Klübü Taraftarlarının Gösterileri İlgi Çekti.
Kürtçe pankatların da açıldığı, kortejdeki gruplar arasında en çok Feminst Derneği, Dev-Lis ve Göztepe Spor Klübü taraftarlarının gösterileri ilgi çekti.
1 Mayıs İşçi Bayramı İzmir'de yoğun bir katılımla kutlandı. Sendikalara bağlı grupların alana girişi sırasında herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.
1 Mayıs İşçi Bayramı nedeniyle, bugün saat 12.00 sıralarında KESK ve DİSK' bağlı gruplar Konak Meydanı'nda, Türk-İş bağlı sendikalar Alsancak Limanı önünde, diğer sendikalara bağlık gruplar ise Ali Çetinkaya Bulvarı üzerinde toplandı. Kortej oluşturan sendikalara bağlı gruplar, üç ayrı kontrol noktasından mitingin yapılacağı Kordon'daki Gündoğdu Meydanı'na girdi. Grupların yürüyüşü sırasında ''Yaşasın özgürlük mücadelesi', ''AKP halka hesap verecek', ''Heryer Taksim, her yer 1 Mayıs', ''Yaşasın 1 Mayıs, yaşasın mücadelemiz', ''Faşizme karşı omuz omuza', ''AKP'ye kul, sermayeye köle olmayacağız' sloganları atıldı.
Kürtçe pankatların da açıldığı, kortejdeki gruplar arasında en çok Feminst Derneği, Dev-Lis ve Göztepe Spor Klübü taraftarlarının gösterileri ilgi çekti. İzmir İmniyet Müdürlüğü ise herhangi bir olay çıkmaması için 3 bin 500 polisle geniş güvenlik önlemi aldı. Havadan iki helikopter, denizden ise deniz polisi botlarıyla kontroller yaptı. Saat 18.00'e kadar sürecek, kutlamalar öncesi grupların alana girişinde sorun yaşanmadı. Kutlamalara, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin CHP'li Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve CHP'li ilçe belediye başkanları da katıldı. Gündoğdu Meydanı'ndaki kutlamalara yaklaşık 20 bin kişinin katıldığı bildirildi.