İzmir'de Yaşayan Balkanlılar, Midyat'ta Halay Çekti - Son Dakika
Güncel

İzmir'de Yaşayan Balkanlılar, Midyat'ta Halay Çekti

İzmir\'de Yaşayan Balkanlılar, Midyat\'ta Halay Çekti

İzmir Balkan Anadolu Derneği'nin organizasyonu ile Midyat'a gelen heyet, tarihi ilçedeki turistik mekanları gezdi.

10.03.2013 18:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Balkan Anadolu Derneği'nin organizasyonu ile Midyat'a gelen heyet, tarihi ilçedeki turistik mekanları gezdi. Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu tarafından karşılanan heyet ilk önce tarihi Estel Hanı'nda ağırlandı. Bursa Balkan Oyunları Folklor ekibinin de Balkan Halk Oyunları'nın gösterisini izleyen heyet Kürtçe, Türkçe ve Arapça türküler eşliğinde halay çekti.

"100'ÜN ÜZERİNDE ÖLÜM ÖNLENDİ"

Tarihi Estel Hanı'nda konuşan Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, görüşme notlarının sızdırılmasının abartıldığını belirterek şunları söyledi:

"Bu süreç o kadar değerli bir süreçtir ki öyle bir belge sızdırılmasına kurban edilecek değildir. Bu süreç başladığından bu yana yaklaşık üç ay geçti. 3 ay içinde ondan önceki ayları hesap edersek yüzün üzerinde ölüm önlenmiş oldu. Yani ne dağdaki gençlerden ne de askerlerimiz ve polislilerimizden şehit edilen olmadı. Üç aydır önceki ortalamalara karşılaştırdığımızda, 150-200 civarında ölüm olması gerekirken, bugün ölümler olmamıştır. Bu 200 kişinin dahi ölmemiş olması, hiçbir şey olmazsa bile başlı başına çok değerli ve kıymetlidir. Böyle bir belgenin sızdırılmasıyla biz bu işlerden geri adım atacak değiliz. Sayın Başbakan'ın kararlılığı ortadadır. Her şeye rağmen, bırakın belge sızdırılmasını, inadına biz bu süreci sürdüreceğiz. Sabotajlara rağmen, provokasyonlara rağmen, ne olursa olsun bu süreç devam edecek. Başka yolu yok."

NEVRUZ'DA ÇATIŞMASIZLIK İLANINI BEKLİYORUZ

İmralı'ya üçüncü heyetin gitmesinin, Kandil'den gelecek cevaptan sonra gerçekleşeceğini anlatan Ensarioğlu, "21 Mart gibi önemli bir günün arifesindeyiz. İnşallah 21 Mart kalıcı bir barışa vesile olacak. Biliyorsunuz Nevruz, barışı, kardeşliği, güzelliği, birlikteliği temsil eden bir gündür. Böylesi bir günde çatışmasızlığın ilan edilecek olması umudunu taşıyoruz" dedi.

MHİ(GG/ESM) - Mardin/ Midyat

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir'de Yaşayan Balkanlılar, Midyat'ta Halay Çekti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement