İzmir'deki orman işçisi yangında hayatını kaybetti - Son Dakika
Güncel

İzmir'deki orman işçisi yangında hayatını kaybetti

İzmir'in Menderes ilçesindeki yangına müdahale sırasında dumandan etkilenerek yaşamını yitiren orman işçisi Mustafa Gürpınar için İzmir'in Karşıyaka ilçesinde cenaze töreni düzenlendi. Törene Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger ve diğer yetkililer katıldı. Törende konuşan Bakan Yardımcısı Tiryaki, Anadolu coğrafyasının şehit kanıyla sulandığını belirterek, orman yangınlarıyla mücadelede şehit olanların artık resmen ve hukuken şehit statüsünde olduğunu ifade etti. Şehidin cenazesi memleketi Afyon'a gönderilecek ve orada defnedilecek.

12.07.2023 13:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Menderes ilçesindeki yangına müdahale sırasında dumandan etkilenerek yaşamını yitiren orman işçisi Mustafa Gürpınar için (34) İzmir'in Karşıyaka ilçesindeki Orman Bölge Müdürlüğü'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Orman Genel Müdür Yardımcısı Zekeriyya Nane, İzmir Orman Bölge Müdürü Zafer Derince, İzmir İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, şehidin kardeşi Ümit Gürpınar, şehidin yakınları ve çalışma arkadaşları katıldı. Törende konuşma yapan Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki, "Bu Anadolu coğrafyası şehit kanıyla sulanmış, bize ecdadımızın kendi kanlarını akıtarak emanet ettiği topraklardır. Maalesef uzunca yıllardır şehit cenazelerinde bir araya geliyoruz. Biz şehitlerimizin arkasından aslında çok ağlamadık. Ancak kahpe kurşunlarla kendi yedirdiğimiz ekmek, içirdiğimiz sularla büyüyen, sonra Mehmetçiğimize, polisimize, askerimize kurşun sıkan kahpe kurşunların arkasından ağladık. Yemen Türküleri söyledik, askerlerimizi yedi coğrafyaya gönderdik. Bugün yeşil vatan dediğimiz bu Anadolu coğrafyasında bizim daha rahat, müreffeh, yeni nesillerin daha sağlıklı büyümesi için korumamız gereken bu yeşil vatanımızda bir kardeşimizi, Mustafa kardeşimizi şehit verdik" dedi.

'ACIMIZ BÜYÜK'

Öte yandan Bakan Yardımcısı Tiryaki, bugüne kadar orman yangınlarıyla mücadelede 130'un üzerinde şehit olduğunu belirterek, "İnsanımızı, kardeşimizi, çalışanımızı şehit verdik. Çok yakın bir tarihte de meclisimiz bir karar alarak, devletimiz artık vatan sınırlarında, hudut boylarında şehit düşen kardeşlerimiz gibi askerimiz gibi orman yangınlarındaki mücadeleyle de şehit olan bu toprakları bize sağlıklı bırakmak için canını feda eden kardeşlerimizle artık hem dinen hem artık resmen ve hukuken de şehit statüsünde. Acımız büyük. Gerçekten kolay değil. Başta ailesi olmak üzere tüm çalışma arkadaşlarına başsağlığı diliyorum. Hepimizin başı sağ olsun. Bundan sonra geriye kalan, bundan sonra mücadele veren arkadaşlarımızın sağlığını korumak ve özellikle Mustafa kardeşimizin geride bıraktıklarına sahip çıkmak. Allah rahmet eylesin. Allah onun yakınlarını cennetinde buluştursun" diye konuştu. Daha sonra İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, şehidin kardeşi Ümit Gürpınar'a Kur'an-ı Kerim takdim etti ve şehidin ruhuna dua okundu. Törenin ardından helikopterle memleketi Afyon'a gönderilecek olan şehidin cenazesi, Sinanpaşa ilçesinde toprağa verilecek.

İzmir\'deki orman işçisi yangında hayatını kaybetti
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir'deki orman işçisi yangında hayatını kaybetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement