İzmir'deki Suç Örgütü Davası - Son Dakika
Güncel

İzmir'deki Suç Örgütü Davası

İzmir\'deki Suç Örgütü Davası

İzmir merkezli 3 ilde düzenlenen operasyon sonucunda 51 kişi hakkında açılan davada, 15 tutuklu sanıktan 4'ü hakkında tahliye kararı verildi.

29.11.2012 15:35  Güncelleme: 15:34

İzmir merkezli 3 ilde düzenlenen operasyon sonucunda aralarında organizatör Ahmet San ile şarkıcı Haluk Levent'in de bulunduğu 51 kişi hakkında açılan davada, 15 tutuklu sanıktan 4'ü hakkında tahliye kararı verildi.

İzmir 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, suç örgütünün lideri olduğu iddia edilen M.K'nın da aralarında bulunduğu 15 tutuklu sanık ile organizatör Ahmet San'ın da arasında olduğu bazı tutuksuz sanıklar ile avukatları katıldı.

Tutuklu sanık M.K, yaklaşık 5 saat süren ifadesinde, hakkındaki suçlamaları kabul etmediğini söyledi.

Sanık Ahmet San da uluslararası organizasyonlara imza attığını, herhangi bir örgütle ilgisinin olmadığını, Çeşme'de büyük bir projeye imza atacağını, fakat dava nedeniyle hayata geçirilemediğini savundu.

Örgüt yöneticisi ya da üyesi olduğu iddia edilen diğer sanıklar da birbirleriyle arkadaşlık ya da akrabalık ilişkilerinin bulunduğunu, telefonda

"kaba saba" konuştuklarını, fakat bu konuşmaların konuşma olarak kaldığını, herhangi bir eyleme dönüşmediğini belirterek, suçlamaları kabul etmediklerini ifade ettiler.

Sanık avukatları da telefon tapelerinin tamamının iddianamede yer almadığını iddia makamının da emniyet fezlekesini değiştirmeden iddianame haline getirmiş olduğunu ileri sürdü.

-Tutuklu 4 sanığa tahliye-

İfadelerin alınmasının ardından tahliye taleplerini değerlendiren mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Z.G, T.C, A.A. ve B.Ş'nin tahlisine, diğer sanıkların ise tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Heyet, duruşmaya katılmayan sanıklar hakkında zorla getirilme kararı alarak duruşmayı erteledi.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından 29 Kasım 2011 tarihinde İzmir merkezli İstanbul ve Bursa'da düzenlenen operasyonda, aralarında organizatör Ahmet San'ın da bulunduğu 51 kişi gözaltına alınmış, 15 sanık tutuklanmıştı.

Operasyon tarihinde KKTC'de bulunan Haluk Levent ise bu ülkede tutuklanmış, yasal prosedürü takiben İzmir'de hakim karşısına çıkarılmış ve ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılmıştı.

Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Alaybay, hazırlanan iddianamede 51 sanığın

"çıkar amaçlı silahlı suç örgütünü kurmak ve yönetmek", "yağma", "tehdit",

"kasten yaralama", "hürriyetinden yoksun kılma", "dolandırıcılık",

"ihaleye fesat karıştırma", "tefecilik" suçlarından cezalandırılmaları talep ediliyor.

İddianamede, "çete lideri" olduğu iddia edilen M.K hakkında toplam 566,5 yıl, sanatçı Haluk Levent hakkında 21 yıl, organizatör Ahmet San hakkında da 20 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Muhabir: Gülcan Kaplan/ Ufuk Kırabalı

Yayıncı: A. Fatih Tekcan - İZMİR

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İzmir'deki Suç Örgütü Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement