İzmir - Sav İzmir'de Genel Başkanı Gibi Karşılandı - Son Dakika
Güncel

İzmir - Sav İzmir'de Genel Başkanı Gibi Karşılandı

İzmir - Sav İzmir\'de Genel Başkanı Gibi Karşılandı

Sav: 'ben de Baykalcıyım'

21.08.2010 03:19

SAV: 'BEN DE BAYKALCIYIM'

CHP Genel Sekreteri Önder Sav, partiye hizmetler vermiş, 15 yıl Genel Başkanlık yapmış olan Deniz Baykal'ın dışlanamayacağını söyledi. Genel Başkanlık yapmış Baykal'a Merkez Yürütme Kurulu'nun altında bir görev vermenin doğru olmadığını, Baykal'ın Antalya'da referandum çalışması yapabileceğini belirten Sav, "Parti içinde Baykalcı-Savcı şeklinde yapay tasnifler yapmak doğru değil. Ben de Baykalcıyım. En yakın arkadaşıyım" dedi.

CHP Genel Sekreteri Önder Sav, partiye katılım töreni ve Aliağa Arıtma Tesisi açılışı için geldiği İzmir'de partililer tarafından ilgi ve coşkuyla karşılandı. CHP İl ve ilçe başkanlıklarının organizasyonuyla Genel Başkanlar için yapılan konvoylu, meşaleli, pankartlı karşılama töreniyle karşılanan Sav, bu ilginin konjonktürel olmadığını her zaman İzmir'in kendisine yakın davrandığını söyledi. Adnan Menderes Havalimanı'nda Sav'ı İzmir milletvekilleri Ahmet Ersin, Mehmet Ali Susam, Oğuz Oyan, Abdürrezzak Erten, Harun Öztürk, Bülent Baratlı, Güldal Mumcu Büyükşeher Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu ilçe belediye başkanları, meclis üyeleri ve partililer karşıladı. CHP otobüsüne binen Sav'a, 'İzmir seninle gurur duyuyor. Bayraklı seninle gurur duyuyor' sloganları atıldı.

Sav, Havaalanından çıkana kadar kendisine sevgi gösterisinde bulunan, üzerinde 'Referanduma Hayır' slaganları yazılı pankartları gösteren partililerı sık sık selamladı. CHP konvoyu, Aliağa'ya Çevre Yolu yerine kent içinden gitmeyi tercih etti. Konvoyun geçtiği her ilçede CHP İlçe Başkanlıkları tarafından organize edilen çiçekli, meşaleli, konfetili partililer otobüsün önünü kesti. Sav'ın selamlamasından sonra konvoya yola devam etti.

Menemen yakınlarında bir restoranda mola veren konvoydaki CHP'liler ayran içerek serinledi. Önder Sav, burada basın mensuplarını sorularını yanıtladı. Sav, İzmir'de parti içinde Baykalcılar ve Savcılar çekişmesi olduğu yönündeki bir soruya "Ben de Baykalcıyım. Ben Deniz Baykal'ın en yakın arkadaşıyım. 53 yıllık arkadaşıyım. Böyle yapay tasnifleri parti içinde yapmamak lazım. CHP'de Baykal'ın istifasında sonra çok güzel bir kurultay yaptık. O kurultaydan bir bütün, yek vücut olarak çıktık. Kurultay sonrasında seçilen Parti Meclisi görevlendirmeler yaptı. Bunla ilgili bazı doğru olmayan değerlendirmeler yapılıyor. Baykal ve bazı arkadaşlara görev verilmediği varsayımları sözkonusu değildir. Baykal partimiz hizmetinde bulunmuştur. En az 15 yıldan bu yana Genel Başkanlığı başarıyla yürütmüş siyaset adamının birikim, yetenek ve deneyimlerinden partimiz yararlanacaktır. Kimseyi bizim dışlama lüksümüz yoktur. Hele hele Baykal gibi önemli hizmetler vermiş siyaset adamı dışlamak sözkonusu değildir. Düşünmek bile yanlıştık. Ancak Genel başkanlık yapmış bir arkadaşa MYK altında bir görev veremezdik. Bu sorun ordan kaynaklanıyor" dedi.

Sav, parti içinde herkesin kendi referandum çalışması yapmasına hiçbir engel olmadığını söyledi. Deniz Baykal'ın Antalya'da zaman zaman referandumla ilgili çalışma yaptığını belirten Sav, "Sayın Baykal Antalya'da, Sayın Öymen Bursa, Selvi ise Kocaeli'de aynı çalışmayı yapacak. Ankara, İstanbul, İzmir ise Genel Sekreter'in yani benim ukteme bırakıldı. Bu nedenle İzmir'e geldim. Referandum çalışmalarını yerinde göreceğim. Ankara'da basına şikayet de bulunan Yılmaz Ateş'e de görev verdik. Kendisi Elazığ mitingini organize edecek. Kimseyle ilgili varsayımız yok. Hele hele 53 yılını partisine adamış Önder Sav'a maledilmesi yanlış bir olay. Bu beni üzer. Ama ben üzerinde durmam. Parti yöneticilerini aşağılayan tavır olmadıkça eleştirileri doğal karşılılarım" dedi.

Sav, CHP Kurultay'ından bugüne kadar Deniz Baykal'la görüşmediğini söyledi. Sav, ne Baykal'dan böyle bir talep geldiğini, ne de kendisinden Baykal'a görüşme talebi olmadığını söyledi.

Sav, İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'ndan aldığı bilgilere göre CHP lehine oyların 2009 seçimleri çıtasının üzerine çıkacağını söyledi. Tüm hayır oylarını CHP'ye maledilemeyceğini, başka kesimlerin de 'Hayır' çalışması yaptığını belirten Sav, " Ege'nin sıcak havasından dolayı sandığa gitme konusunda bazı sıkıntılar olabileceği söyleniyor. Ancak İzmirlilerin duyarlılık göstereceğine inanıyorum. Büyük bir olasılıkla İzmir'de "Hayır" oyları "Evet" oylarının iki misli gibi fazla çıkacaktır" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir - Sav İzmir'de Genel Başkanı Gibi Karşılandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement