Samsun'daki Aile Kaybolan Kızlarının Bulunmasını İstiyor - Son Dakika
Güncel

Samsun'daki Aile Kaybolan Kızlarının Bulunmasını İstiyor

Samsun\'daki Aile Kaybolan Kızlarının Bulunmasını İstiyor

Çiftin ölümüyle ilgili tutuklanan şüphelinin kayıp eşinin Samsun'da yaşayan ailesi, 9 yıldır haber alamadıkları kızlarının bulunmasını istiyor.

28.04.2014 17:16  Güncelleme: 10:23

Bursa'nın İznik ilçesinde 6 yıl önce kaybolan ve cesetlerinin parçalarına, evlerinin bahçesinde gömülü olarak ulaşılan çiftin ölümüyle ilgili tutuklanan oğulları Kenan Öner'in kayıp eşi Canan Öner'in  Samsun'da yaşayan ailesi, 9 yıldır haber alamadıkları kızlarının bulunmasını istiyor.

Atakum ilçesinde ikamet eden baba Muzaffer Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kızı Canan Öner'den yaklaşık 9 yıldır haber alamadıklarını söyledi.

Kızını en son 10 yıl önce gördüğünü anlatan Aydın, damadı Kenan Öner'in kızının kaybolmasıyla ilgisi bulunduğunu öne sürerek, "Bizim kızımız kaybedildi, bu adam kızımı da yok etti, anne babasını da yok etti. 9 senedir kızım yok, kendisinden haber alamıyoruz" dedi.

Kızının bulunması için çeşitli kanallarda programlara katıldıklarını anlatan Aydın, "Kızımın 23 yaşında oğlu var, üniversitede okuyor. Yetkililere yalvarıyorum, benim kızımın ölüsünü ya da dirisini bulsunlar. Kızımın Avrupa'ya gittiği söyleniyor, kızım Avrupa'ya hiç gitmedi" ifadelerini kullandı.

Anne Perihan Aydın ise hasta olduğunu, yatağa bağımlı yaşadığını kaydederek, "Kızımın bulunmasını istiyorum. Mahvettiler bizi. Kaç senedir kızıma hasretim, çocuğu anasına hasret" diye konuştu.

Olay

Kayboldukları dönem 82 yaşında olan Ahmet Refik Öner ile 73 yaşında olan eşi Emine Öner'den bir süre haber alamayan komşuları, 21 Nisan 2008'de polise haber vermişti. Çift, arama çalışmalarına rağmen bulunamamıştı. İznik Cumhuriyet Başsavcılığınca ifadelerine başvurulan çiftin çocukları Zeliha Bedel ile Kamil Öner, olaydan kardeşleri Kenan Öner'i sorumlu tutmuştu. Kenan Öner ise suçlamayı reddetmişti. Öner, olaydan bir yıl sonra polis tarafından gözaltına alınmış ancak emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakılmıştı.

Çiftin evinin 500 metrekarelik bahçesinde 2012 Haziran ayında da kazı yapılmış ve hayvan kemikleri bulunmuştu. Kenan Öner'in, önceki yıllarda, annesi ve babasına ait bazı tapu belgelerinde sahtecilik yaptığı gerekçesiyle "evrakta sahtecilik" suçundan hakkında kesinleşmiş 3 yıl 6 ay hapis cezasının bulunduğu, Öner'in bu suçtan 4 ay cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edildiği öğrenilmişti. Çiftin çürümüş cesetlerine ait parçalar, 3 gün önce evlerinin bahçesindeki korulukta gömülmüş olarak bulunmuş, polis, çiftin İstanbul'da yaşayan oğlu Kenan Öner'i gözaltına almıştı. Zanlı, tutuklanarak, cezaevine gönderilmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Samsun'daki Aile Kaybolan Kızlarının Bulunmasını İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement