Japon Miyazaki'nin Adı, Van'da Caddeye Verildi - Son Dakika
Güncel

Japon Miyazaki'nin Adı, Van'da Caddeye Verildi

Japon Miyazaki\'nin Adı, Van\'da Caddeye Verildi

Van'da meydana gelen depremde Bayram Oteli enkazında kalarak yaşamını yitiren Atsushi Miyazaki'nin adı bir caddeye verildi.

10.06.2013 12:42  Güncelleme: 12:51

Van'da 2 yıl önce meydana gelen ikinci depremde Bayram Oteli enkazında kalarak yaşamını yitiren Japon yardım gönüllüsü Atsushi Miyazaki'nin adı Muradiye İlçesi'nin Ünseli Beldesi'nde bir caddeye verildi.

23 Ekim 2011'de meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremin ardından kurtarma faaliyetleri için Van'a gelen Japon yardım gönüllüsü Dr. Atsushi Miyazaki, 9 Kasım 2011'de meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki ikinci depremde DHA Muhabirleri Sebahattin Yılmaz, Cem Emir'in de aralarında bulunduğu 24 kişi ile birlikte Bayram Oteli'nin enkazında kalarak yaşamını yitirdi. Vanlıların gönüllerinde yer eden Miyazaki'nin adı, Muradiye'nin Ünseli Beldesi'nde belediye tarafından bir caddeye verildi. Muradiye Kaymakamı Erol Tanrıkulu, Dr. Miyazaki'nin isminin daha önce İstanbul Ticaret Odası (İTO) tarafından yaptırılan 18 derslikli okula da verildiğini belirterek, yine aynı beldenin girişi olan bir caddeye de Miyazaki'nin adını verdiklerini söyledi.

'DAİMA HAYIRLA ANILACAK'

Belediye Başkanı İshak Polat ile birlikte Dr. Miyazaki Caddesi'nin tabelasını asan Kaymakam Tanrıkulu, Miyazaki'nin anısını ve adını kalplerde yaşatacaklarını belirterek, "Miyazaki Türk halkının gözünde bir kahraman olarak kalacak ve daima hayırla anılacaktır. Bu caddeye girenler, Miyazaki'nin insan sevgisini kendilerine örnek alacaklar. Japon halkına teşekkür ediyorum. Yardım gönüllüsü Miyazaki'yi hiç unutmayacağız" diye konuştu. - Van

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Japon Miyazaki'nin Adı, Van'da Caddeye Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement