Japonya'da Sel Felaketinin Ardından Yıkım Böyle Görüntülendi - Son Dakika
Güncel

Japonya'da Sel Felaketinin Ardından Yıkım Böyle Görüntülendi

- Japonya'da sel felaketinin ardından yıkım böyle görüntülendiHİROSİMA - Japonya'da şiddetli yağmur sonucu yaşanan sel ve toprak kaymalarında en çok etkilenen yerlerden biri olan Hiroşima'daki yıkım görüntülendi.

13.07.2018 11:46

- Japonya'da sel felaketinin ardından yıkım böyle görüntülendi

HİROSİMA - Japonya'da şiddetli yağmur sonucu yaşanan sel ve toprak kaymalarında en çok etkilenen yerlerden biri olan Hiroşima'daki yıkım görüntülendi.

Batı Japonya'yı etkisi altına alan şiddetli yağmurlardan en çok etkilenen yerlerden biri olan Hiroşima'daki yıkım görüntülendi. Sel felaketi sonucunda yaklaşık 200 kişinin hayatını kaybettiği Japonya'da ölü sayısının en çok olduğu yerler arasında Hiroşima ilk sırada yer alıyor.

60 kişi hala kayıp

70 binden fazla personelin müdahale ettiği olayda hala arama-kurtarma çalışmalarının sürdüğü belirtilerek yaklaşık 60 kişinin kayıp olduğu aktarıldı. Hiroşima'nın ardından en çok etkilenen yerler arasında Okayama ve Ehime bulunuyor. Japonya Sağlık Bakanlığı, 93 binden fazla eve su verilemediğini açıkladı.

"Elektrik veriliyor ancak su yok"

Evinin yarısının çamur altında kaldığını aktaran bir kişi, "5. gündeyiz. Evim çamura gömüldü. Kapı tamamen çamur altında kaldığından pencereden eve girebildim. Evimin ikinci katı nispeten etkilenmemiş durumda. Bu yüzden ikinci katta kalıyorum. Barınaklara gidemeyenler evime geliyor ancak gece sığınaklarda kalıyorlar. Elektrik veriliyor ancak su yok" ifadelerini kullandı.

Yangın ve Afet Yönetimi Dairesi, 6 bin 700 kişinin tahliye edildiğini, kurulan barınaklarda kaldıklarını aktardı.

Japonya\'da Sel Felaketinin Ardından Yıkım Böyle Görüntülendi
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Japonya'da Sel Felaketinin Ardından Yıkım Böyle Görüntülendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement