Kaçak TEKNESİ EGE'DE BATTI; ÇOK SAYIDA KAYIP VAR (4)
9'U ÇOCUK 39 CESEDE ULAŞILDI
İzmir Ahmetbeyli'deki Baradan Koyu'ndan umuda yolculuğa çıkan kaçakların bulunduğu teknenin batmasıyla ilgili yürütülen çalışmalarda 2'si bebek olmak üzere 9 çocuğun da aralarında bulunduğu toplam 39 kişinin cesedi çıkarıldı.
Kaçakların, bugün saat 04.00 sıralarında Baradan Koyu'na geldikten sonra buradan balıkçı teknesine alındıkları, ancak teknenin aşırı yükten dolayı kayalara çarparak, battığı tespit edildi. Kurtulan kişilerin verdiği bilgiler sonrasında da arama kurtarma çalışmaları başladı. Balık adamların, teknenin alt kısmındaki bölümde ulaştığı cesetler Sahil Güvenlik botlarına alınıp kıyıya çıkartılıyor. Olayın ardından kaçmaya çalışan tekne kaptanı ve teknenin makinesinden sorumlu olduğu belirtilen kişi yakalandı. Gözaltına alınan 2 kişinin aynı zamanda organizatör olduğu belirtildi.
Teknede 60 kişinin bulunduğu yönünde çelişkili ifadeler verdiği öğrenilen tekne kaptanının, kaçakları nereye götüreceği hakkında bilgi vermediği ifade edildi. Menderes Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, olay yerinde yaptığı açıklamada, "Bugün saat 05.20'de tekne yola çıktıktan sonra battığını tespit ettik. Bu bölgede bu tür kaçak geçmeye çalışanlar olabiliyor. Ancak kısa süre içinde bize kaçak geçiş olacağı yönünde ihbar gelmedi. Araştırmalarımız sürüyor" diye konuştu.
ÖLÜME TUR
Teknenin İstanbul'dan bir tersaneden kaptan B.Y. ve yardımcısı M.M. tarafından kiralandığı öğrenildi. İstanbul'dan İzmir'e getirilen teknenin arıza yaptığı, kaptan ve yardımcısı tarafından onarıldıktan sonra kaçakların alındığı belirtildi. Bu arada kaptan B.Y., ilk ifadesinde "Bu tekne tur teknesi. Gelenlerle tur düzenleyecektik" dediği de öğrenildi. - İzmir
Son Dakika › Güncel › Kaçak Teknesi Ege'de Battı; Çok Sayıda Kayıp Var - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.