Kadın Boksörlerimiz Rio İçin Ringe Çıkıyor - Son Dakika
Güncel

Kadın Boksörlerimiz Rio İçin Ringe Çıkıyor

Kadın Boksörlerimiz Rio İçin Ringe Çıkıyor

Kazakistan'ın Astana şehrinde 18-27 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek Dünya Şampiyonası Olimpiyat Elemeleri'nde 10 kadın sporcumuz ringe çıkacak.

17.05.2016 09:52

Kazakistan'ın Astana şehrinde 18-27 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek Dünya Şampiyonası Olimpiyat Elemeleri'nde 10 kadın sporcumuz ringe çıkacak.

Brezilya'nın Rio kentinde düzenlenecek 2016 Yaz Olimpiyat Oyunları'nın hazırlıkları devam ediyor. Türkiye Kadın Boks Milli Takımı, dev organizasyona bilet alabilmek için Kazakistan'ın Astana şehrinde ringe çıkacak. 18-27 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek Dünya Şampiyonası Olimpiyat Elemeleri'nde Türkiye adına 10 kadın boksör mücadele edecek.

Bu sporcularımızdan olimpik sıklet olan 51 kiloda Elif Nur Coşkun, 60 kiloda Esra Yıldız, 75 kiloda Sema Çalışkan ilk dört sporcu arasına girdikleri takdirde Rio kotası almış olacaklar.

Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, "İşimizin zor olduğunun farkındayız, inşallah erkeklerde başardık neden kadınlarımızda olmasın" dedi.

'Sporcularımızın moralleri yerinde ve kendilerine inanıyorlar' diyen Gözgeç, şu açıklamalarda bulundu: "Tüm sıkletlerde olmasa da en az birinden vize çıkartmak istiyoruz. 51 kiloda Elif Nur Coşkun, 60 kiloda Esra Yıldız, 75 kiloda da Sema Çalışkan ile şampiyonada yer alacağız. Elif Nur Coşkun, sakatlığı nedeniyle Samsun'daki organizasyonda yer alamadı. Şimdi sakatlığı daha iyi durumda. Esra Yıldız ise gençlerde dünya ikincisi. Sema Çalışkan da çok güvendiğimiz bir sporcu. Hepsinden de umutluyuz. Sporcularımızın terinin son damlasına kadar mücadele edeceğine eminim. Türk sporunun başarısı için bizlerden desteğini esirgemeyen Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç'a da çok teşekkür ediyoruz. Bakanlığın bize sağladığı geniş imkanlar dahilinde biz de sporcularımıza ve teknik heyetimize her türlü desteği veriyoruz. Amacımız olimpiyatlar tarihinde ilk kez bir kadın boksörümüzün ringe çıkması. Tabii olimpiyatlara hazırlık uzun soluklu bir maraton. Federasyon olarak asıl hedefimiz 2020 yılında Japonya'nın başkenti Tokyo'da düzenlenecek olimpiyatlardan madalya, hatta madalyalarla dönmek."

18-27 Mayıs 2016 tarihleri arasında Dünya Şampiyonası Olimpiyat Elemeleri'nde Türkiye adına mücadele edecek olan sporcular şu şekilde:

1- Meltem Akar 48 kilo

2- Elif Nur Coşkun 51 kilo

3- Busenaz Çakıroğlu - 54 kilo

4- Satı Burcu - 57 kilo

5- Esra Yıldız - 60 kilo

6- Gamze Başar - 64 kilo

7- Gülten Türker - 69 kilo

8- Sema Çalışkan - 75 kilo

9- Elif Güneri - 81 kilo

10- Şennur Demir - +81 kilo - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kadın Boksörlerimiz Rio İçin Ringe Çıkıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement