Kadın Kaymakam, Öğrencilere Edebiyat Klasiklerini Dağıttı - Son Dakika
Güncel

Kadın Kaymakam, Öğrencilere Edebiyat Klasiklerini Dağıttı

Kadın Kaymakam, Öğrencilere Edebiyat Klasiklerini Dağıttı

Iğdır'ın Karakoyunlu Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli, özel çabaları sonucu temin ettiği Türk ve dünya klasiklerinden oluşan 2 bin 500 kitabı, öğrencilere dağıttı.

31.03.2012 11:41

Iğdır'ın Karakoyunlu Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli, özel çabaları sonucu temin ettiği Türk ve dünya klasiklerinden oluşan 2 bin 500 kitabı, öğrencilere dağıttı. Eğitimin önemine vurgu yapan Kaymakam Çiçekli, "Yardımlaşma, sosyal devlet olma anlayışımızın bir gereğidir" dedi.

Aralık Kaymakamı Mehmet Fatih Çiçekli ile evli olan bir çocuk annesi Esengül Korkmaz Çiçekli, Karakoyunlu'da göreve başladığı 12 Ağustos 2010'dan itibaren haftanın iki gününü köylerde geçirmeye başladı. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın desteğiyle, evi yıkılmak üzere olan 12 aileye ev yaptıran Kaymakam Esengül Korkmaz Çiçekli, okula gönderilmeyen kız ve erkek öğrencileri de eğitime kazandırdı. Düzenlediği kurslarda birçok kadının okuma yazma öğrenmesini sağlayan Çiçekli, Elazığlı işadamı Seyhan Cengiz Turhan'ın gönderdiği Türk ve dünya klasiği, 5 bin lira tutarındaki 2 bin 500 kitabı öğrencilere dağıttı.

İşadamı Turhan'a teşekkür eden Kaymakam Esengül Korkmaz Çiçekli, "Ailece tanıdığımız işadamından kitap talebinde bulundum. Gönderdiği kitapları öğrencilere dağıttım. Hayırsever işadamlarından benzer destekler bekliyoruz. Çünkü yardımlaşma, sosyal devlet olma anlayışımızın bir gereğidir. Yardıma muhtaç insanların ellerinden tutup kaldırmak, vatandaş olma bilincimizin gereklerinden biridir. Öğrencilerimizin daha verimli ve sağlıklı eğitim alması için devletin ve sivil toplum kuruluşlarının çeşitli çalışmalar yapması gerekir" diye konuştu. - Iğdır

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kadın Kaymakam, Öğrencilere Edebiyat Klasiklerini Dağıttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement