Kadınlar Bedeninizdeki Bu Sinyallere Dikkat! - Son Dakika
Güncel

Kadınlar Bedeninizdeki Bu Sinyallere Dikkat!

Kadınlar Bedeninizdeki Bu Sinyallere Dikkat!

Modern hayatın getirdiği sağlıksız beslenmeyle kadınların en çok korktuğu hastalıklardan birisi de rahim ve rahim ağzı kanserleri. Cinsel hayatın başlamasıyla risk taşıyıcı haline gelen kadınların bu hastalıklardan kurtulmanın yolu vücudundan gelen sinyalleri doğru algılamasıyla mümkün.

23.02.2015 16:09

Modern hayatın getirdiği sağlıksız beslenmeyle kadınların en çok korktuğu hastalıklardan birisi de rahim ve rahim ağzı kanserleri. Cinsel hayatın başlamasıyla risk taşıyıcı haline gelen kadınların bu hastalıklardan kurtulmanın yolu vücudundan gelen sinyalleri doğru algılamasıyla mümkün.

Kadın Hastalıklarına ruh-beden-zihin bütünlüğünde yaklaşan Kadın Doğum Uzmanı, Cinselterapist ve Hipnoterapist Op. Dr. Ayşe Duman kadınları sağlıksız beslenmeye karşı uyararak şunları söylüyor: "Sağlıksız beslenme tüm vücudun dengesini bozuyor. Hücrelere zararlı maddeler girmesi halinde direnci azalıyor. Vücudun zararlı etkenlerle savaşacak hücreleri yeterli savaşamıyor."

BEDENİNİZDEKİ BU SİNYALLERE DİKKAT!

Duman hücrelerin kanserleşmesinin uzun bir süreçte olduğunu bunu takip için de smear testinin önemli olduğunu ifade etti:
"Bir kadının ilişki sonrası kanaması oluyorsa, menopoz sonrası kanaması oluyorsa, et suyu kıvamında kokulu geçmeyen akıntısı varsa doktora gitmek gerekir. Düzenli smear yapan kadında bir anormallik varsa kontrollerde mutlaka yakalanır. Bu yıl yakalanmazsa önümüzdeki yıl muhakkak yakalanır. İşte bu sayede siz kanserleşme olmadan anormalliği yakalamış olursunuz."

YAŞAM SEVİNCİ DÜŞÜK OLANININ YENME ŞANSI YOK

Kadınların hayata bakış açısının da hastalıkların oluşumuna zemin hazırladığına dikkat çeken Duman kansere karşı da zihni pozitif düşünmeye odaklamanın hücreleri etkilediğini söyledi:
"Yaşam sevinci düşük bir insanın kanseri yenme şansı yok. Yaşamda her şey başımıza gelebilir. Bizim tavrımız başımıza gelenden ne kadar etkileneceğimizi belirler. Bedendeki bozuk hücrelere sana ihtiyacım yok, sen biteceksin mesajı gittiği zaman sağlam hücreler kanserli hücreleri yok ediyor. Kanserde sağlıklı beslenme çok önemlidir. Bu şekilde savaşçı hücreleri güçlendirmeliyiz. Kanserli hücreler o zaman diyor ki ben burada tutunamayacağım"

Duman vajinismus, doğum korkusu ve pek çok hastalıkların altında da kadının bilinçaltındaki yanlış bilgilerin olduğunun altını çizerek fiziksel muayenenin yanı sıra tedavisinin zihinsel iyileştirme teknikleriyle mümkün olduğuna dikkat çekiyor.

ŞÜKÜR GÜVENDEYİM HİSSİNİ HÜCRELERE YOLLUYOR

Hastalarına EFT yöntemiyle zihinsel iyileştirme teknikleri uygulayan Duman şükretmenin iyileşmeye pozitif etkisini şöyle anlattı:

"Ne şikayetle gelirse gelsin ben hastalarıma güne 10 şükür cümlesiyle başlayın diye tavsiye ediyorum. "Ben bütün gece uyudum. Temizlik fabrikam sessiz sedasız çalıştı. Ve güzel bir güne uyandım" diyebilmeliyiz. Biz bize verilenleri fark edersek daha iyi olacağız. Şükür güvendeyim hissini hücrelere yolluyor. Güven hissi bedene sağlıklıyım mesajını iletiyor. Biz bu kadar güzelliklerin içinde mızmızlanmaya başladığımızda kendimize zulmediyoruz. Bizi bozan biziz. Doktor doktor dolaşıp ilaç alıyoruz. Kullandığımız bir ilaç başka bir tarafımızı bozuyor. İyileşeyim derken hasta oluyoruz."

Bir önceki yazımız olan Ayşe Duman: Mutlu hamilelik zeki bebek getiriyor başlıklı makalemizde akıllı bebek, hamilelikte bebek zekası ve hamilelikte beyin gelişimi hakkında bilgiler verilmektedir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kadınlar Bedeninizdeki Bu Sinyallere Dikkat! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement