'Kahraman Polis' Şiirine Polisten Destek - Son Dakika
Güncel

'Kahraman Polis' Şiirine Polisten Destek

\'Kahraman Polis\' Şiirine Polisten Destek

Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 168. yıl dönümü etkinliğinde, 'Kahraman Polis' şiirini okumakta zorlanan öğrenciye polis yardım etti.

10.04.2013 13:12  Güncelleme: 13:22

Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 168'inci yıl dönümü nedeniyle düzenlenen etkinlikte 'Kahraman Polis' şiirini okumakta zorlanan Levent Barış'ın yardımına bir polis memuru koştu. Polis memuru boyu kısa olduğu için kürsüde okumakta zorlanan öğrencinin kağıdığı şiiri okuduğu sürece tuttu.

Atatürk Anıtı'nın bulunduğu Havuzbaşı Semti'ndeki çelenk koyma törenine Vali Vekili Naci Aktaş, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Apaçık, İl Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız, Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Abdullah Şahin, İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Akgün, İran'ın Erzurum Başkonsolosu Rıza Kılıçhan, kaymakamlar, kurum amir ve müdürleri, ile çok sayıda polis katıldı. Atatürk Anıtı önünde yapılan törenin ardından Polisevinde konuşan İl Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız, Türk polisinin halkıyla duygusal bağını hiçbir zaman koparmadığını belirterek diğer ülke polislerinden farklı olduğunu söyledi. Müdür Yıldız şöyle dedi:

"Vatandaşlar bizlere güvenerek suç ve suçluyla mücadeleye önemli katkı sağlıyor. Teşkilatımızın bugün modern ve çağdaş bir konuma gelmiştir. Şüphesiz meslektaşlarımın özverili ve fedakar çalışmaları vardır. Emniyet teşkilatının mensubu olmaktan şeref duyuyorum. Devleti ve milleti için gözlerini kırpmadan ölüme yürüyen, şahadet şerbeti içen şehitlerimize Allah'tan rahmet dileyorum."

Polis konulu şiir yarışmasında 'Kahraman Polis' şiirini yazarak birinci olan Şükrüpaşa Ortaokulu 6'ncı sınıf öğrencisi Levent Barış'a hediyesini İran Başkonsolosu Rıza Kılıçhan verdi. Şiirini okumak için çıkan Levent Barış, boyu kısa olduğu için şiirini kürsüye koyarak okumayacağını söyledi. Şiirini ezberlemediği için paniğe kapılan Levent Barış'ın yardımına polis memuru yetişti. Polis, Barış'ın kağıdını tutarak şiiri okumasını sağladı. Polise teşekkür eden Levent Barış "Şiirimi bir haftada yazdım. Ama ezberleyemedim. Kürsü yüksekte kaldığı için boyum kısa kaldı. Şiirimi okuyamayacağım için endişelendim. 'Kahraman Polis' şiirimi, kağıdımı tutan polise hediye ediyorum" dedi. - Erzurum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Kahraman Polis' Şiirine Polisten Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement