KALEFEST: Kırıkkale Tanıtım Günleri etkinlikleri kapsamında konser ve konferans düzenlendi - Son Dakika
Güncel

KALEFEST: Kırıkkale Tanıtım Günleri etkinlikleri kapsamında konser ve konferans düzenlendi

KALEFEST: Kırıkkale Tanıtım Günleri etkinlikleri kapsamında konser ve konferans düzenlendi

Kırıkkale Tanıtım Günleri etkinlikleri kapsamında düzenlenen konserde Valilik Tasavvuf Müziği Korosu sahne aldı. Konserin ardından düzenlenen konferansta Vali Mehmet Makas ve Prof. Dr. Hacı Ömer Budak konuşma yaptı. Vali Makas, Türk'ün çağı Türkiye Yüzyılı'nı gerçekleştireceklerini belirtti.

24.05.2024 16:26

"KALEFEST" Kırıkkale Tanıtım Günleri etkinlikleri kapsamında konser verildi, konferans düzenlendi.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen konserde sahne alan Valilik Tasavvuf Müziği Korosu, çeşitli eserler seslendirdi.

Konserin ardından aynı salonda düzenlenen "Manas Destanı ve Türk Tarihi" konulu konferansta konuşan Vali Mehmet Makas, şanlı bir milletin evlatları olduklarını söyledi.

Türklerin İslam ile müşerref olduktan sonra İslam'ın kılıcı olduğunu belirten Makas, Türk'ün çağı Türkiye Yüzyılı'nı hep beraber gerçekleştireceklerini kaydetti.

Kırıkkale Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hacı Ömer Budak ise Türk tarihinin dünya tarihinin dörtte ikisi olduğunu aktardı.

Vali Makas, konferansın ardından Budak'a plaket verdi.

Programa, il protokolü, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel KALEFEST: Kırıkkale Tanıtım Günleri etkinlikleri kapsamında konser ve konferans düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement