Kamalak: Adil Düzenden Ayrıldığın Müddetçe Zulüm Kaçınılmaz Olur (2) - Son Dakika
Güncel

Kamalak: Adil Düzenden Ayrıldığın Müddetçe Zulüm Kaçınılmaz Olur (2)

Kamalak: Adil Düzenden Ayrıldığın Müddetçe Zulüm Kaçınılmaz Olur (2)

Cizre'de ZİYARETLERDE BULUNDU Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Diyarbakır'ın ardından Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde giderek, ziyaretlerde bulundu.

17.10.2015 18:11

Cizre'de ZİYARETLERDE BULUNDU

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Diyarbakır'ın ardından Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde giderek, ziyaretlerde bulundu. Kamalak, Kırmızı Medrese'de Şeyh Ahmet El-Cezeri Türbesi'ni ziyaret ettikten sonra HDP ilçe başkanlığına geçti. HDP İlçe Başkanı Ali Akdeniz tarafından karşılanan Kamalak burada bir süre partililerle sohbet etti.

SP lideri Mustafa Kemalak daha sonra Nur Mahallesi'ne giderek, sokağa çıkma yasağı sırasında ölenlerin yakınlarına taziye ziyaretinde bulundu. Olaylar sırasında hasar gören evleri de inceleyen Kamalak, Cudi Mahallesi'nde öldükten sonra cenazesi buzdolabında tutulan Cemile Çağırga'nın babası Ramazan ve annesi Emine Çağırga'yı ziyaret etti. Baba Ramazan Çağıga, Kamalak'a olaylar sırasında evlerine isabet eden mermileri verdi. Daha sonra geçtiği öğretmenevinde açıklamalarda bulunan Kamalak, şunları söyledi:

"Kim haklı, kim haksız bununla ilgili tabi ki de rapor hazırlanacaktır. Teşkilatlarımız zaten bize sözlü buralarla ilgili malumiyet veriyor ama burada kim haklı, kim haksız konularına girecek değilim. Ben aynı zamanda kiminle savaşıyoruz? Düşmanımız kim? Niçin savaşıyoruz? Şayet bu çatışma neyse niçin çatışıyoruz? Bu soruların elbette devlet yöneticileri tarafından sağlıklı bir biçimde tespit edilmesi, tahlil edilmesi ve çarelerin ona göre alınması ve bulunması lazım. Biz Saadet Partisi olarak inşallah olayların sebebini biliyoruz. Teşhis edebiliyoruz, çözümünü de biliyoruz. Olayları yerinde inceleyelim dedik. Daha önce gelmeyi istemiştim ama burada karşılıklı çatışmaların olduğu tarihte. Ama bir taraftan gerginliğe yol açar, öbür taraftan belirli çevrelerden istismar edilir endişesiyle tehir ettik. Ama şimdi buradayız. Emin olun gözümüz değil yüreğimiz ağlıyor, canımız yanıyor. Çünkü bizim konuştuğumuz yöre halkını, Kürt kardeşlerime, İstanbul'daki, Ankara'daki, İzmir'deki, Konya'daki diğer illerdeki kardeşlerinizi, akrabalarını pasaportla ziyaret etmek istiyor musunuz diye sorduğum zaman ürperiyor ve hayır diyor, olur mu öyle şey diyor. Ankara'daki, İstanbul'daki Kürt kardeşlerime siz misalen Cizre'ye, Şırnak'a, Hakkari'ye dönmek istiyor musunuz diye soruyorum, hayır diyor."

- Kamalak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kamalak: Adil Düzenden Ayrıldığın Müddetçe Zulüm Kaçınılmaz Olur (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • kaya çelik: zerre şüphemiz yok sözleirnizden ülkenin durumu belli .Hepsi liderlerin yalancı size inandık partinize vereceğiz bundan sonra.Tek samimi sizsiniz 1 0 Yanıtla

Advertisement