Kaman'da Sürü Yönetimi Sertifikaları Verildi - Son Dakika
Güncel

Kaman'da Sürü Yönetimi Sertifikaları Verildi

Kaman\'da Sürü Yönetimi Sertifikaları Verildi

Kaman ilçesinde, sürü yönetimi kursunu başarı ile tamamlayanlara sertifikaları dağıtıldı.

08.02.2017 15:29

Kaman ilçesinde, sürü yönetimi kursunu başarı ile tamamlayanlara sertifikaları dağıtıldı.

Halk Eğitim Merkezi'nde, Kaman Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Kırşehir İŞKUR Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen kursu 19 kişi başarıyla tamamladı.

Düzenlenen törenle başarılı kursiyere sertifikaları verildi. Kaymakam Murat Girgin, törende yaptığı konuşmada, bu tür kurslarla daha bilinçli çiftçiler yetiştirmeyi amaçladıklarını belirterek, sertifikalarını alan sürü yöneticilerinin ilerleyen zamanda faydasını göreceklerini söyledi.

Türkiye genelinde olduğu gibi Kaman'da da hayvancılığın giderek yaygınlaştığını vurgulayan Girgin, "İlçemizde 40 bini aşkın küçükbaş hayvan bulunmaktadır. Devletimiz tarafından 250 baş ve üzerinde hayvana sahip olanlara 5 bin lira destek verilmektedir. Şu ana kadar ilçemizde 9 hayvan yetiştiricisi bu destekten faydalanmıştır. İlçemiz tarım ve hayvancılık açısından önemli bir merkez." dedi.

Kaman Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Sevim de yaptığı konuşmada tarım ve hayvancılık alanında düzenlenen kursların önemine dikkati çekerek, daha fazla katılım beklediklerini, çiftçilerin bu tür desteklerden faydalanması gerektiğini dile getirdi.

Konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları takdim edildi. Törene, Kırşehir Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Suat Veyisoğlu, Kırşehir Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Erol Doğan ve çok sayıda çiftçi katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kaman'da Sürü Yönetimi Sertifikaları Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement