Kamu Zararı ve Sorumlulukları Çalıştayı Başladı - Son Dakika
Güncel

Kamu Zararı ve Sorumlulukları Çalıştayı Başladı

Kamu Zararı ve Sorumlulukları Çalıştayı Başladı

Sayıştay Başkanı Akyel, "Sayıştay kararları her zaman mesleki etik anlamda etkin, doğru, nesnel, objektif olmayı gerektirir." dedi.

17.06.2013 11:44  Güncelleme: 11:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sayıştay Başkanı Doç. Dr. Recai Akyel, kurum olarak güvenilir olmaya büyük önem verdiklerini kaydederek, "Sayıştay kararları ve raporları her zaman mesleki etik anlamda etkin, doğru, nesnel, objektif olmayı gerektirir. Bu yüzden tutum ve davranışlarımızda yansız, tarafsız adil ve hakkaniyet sahibi pozitif yaklaşmaya etik davranmaya özen göstermeliyiz, lakayt olamayız" dedi.

Sayıştay Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen 'Kamu Zararı ve sorumluluk Çalıştayı' Afyonkarahisar Güral Termal Otel'de başladı. 16 Haziran-2 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek toplantının açılışına Sayıştay Başkanı Doç. Dr. Recai Akyel, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Cumhuriyet Başsavcısı Adem Yazar, Afyonkarahisar İdare Mahkemesi Başkanı Hüseyin Bilgin, AKÜ Rektör Yardımcısı Kemalettin Conkar, Afyonkarahisar Baro Başkanı Turgay Şahin ve Sayıştay denetçileri katıldı.

Gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını yapan Sayıştay Başkanı Doç. Dr. Recai Akyel, Türk Sayıştay'ının kuruluş tarihi ile birlikte görev ve sorumluluklarını anlatarak, kamu yararının gözetilmesinden Sayıştay'a büyük görevler düştüğünü kaydetti. Türk Sayıştay'ının Osmanlı İmparatorluğu padişahlarından Sultan Abdülhamit döneminde kurulduğunu hatırlatan Başkan Akyel, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Türk Sayıştay'ı, Türk Anayasalarının tümünde yer almıştır. Devletin olduğu ve vatandaştan verginin toplantılığı, kamu harcamalarının yapıldığı her toplumda Sayıştay vardır. Bütün herkes kamu için harcanan kaynakların hesabını vermektedir. Sayıştay denetimleri anayasada belirtilen kanunlar kapsamında yapar. Sayıştay görevlileri kanunda belirtilen yetki ve sınırlarına dayanarak işlerini yaparlar. Sayıştay görevlerini yaparken denetledikleri kamu kurum ve kuruluşlarının işlerini aksatmaz ya da onların takdir ve yetkisini sınırlayacak, ortadan kaldıracak kararlar alamaz. Sayıştay denetçileri görevlerini yürütürken mesleki ve etik kurallara uymak zorundadırlar."

"ÖNEMLİ İŞ YAPANLARIN DAHA DİKKATLİ OLMALARI GEREKMEKTEDİR"

Sayıştay kanunlarının günümüz şartlarına uygun olarak Avrupa örnek alınarak yapıldığına dikkat çeken Sayıştay Başkanı Doç. Dr. Recai Akyel, denetçilere seslendiği konuşmasında şunları söyledi:

"Her konuda kalite kontrol süreci önemlidir. Gerek Sayıştay raporlarının oluşturulması gerekse de yargılama süreçlerinden kalite kontrol sistemi çok önemlidir. Sayıştay olarak güvenilir olmaya büyük önem vermekteyiz. Sayıştay kararları ve raporları her zaman mesleki etik anlamda etkin, doğru, nesnel, objektif olmayı gerektirir. Bu yüzden tutum ve davranışlarımızda yansız, tarafsız adil ve hakkaniyet sahibi pozitif yaklaşmaya etik davranmaya özen göstermeliyiz. Sayıştay çok önemli bir iş yapmaktadır. Önemli iş yapanların daha dikkatli olmaları gerekmektedir. Önemli işler yapan Sayıştay mensupları olarak hukuka, kanunlara, mesleki ve etik kurallara uygun çalışarak diğer kurumlara örnek olmalıyız, lakayt olamayız. Önemli iş yapanlar daha dikkatli ve özenli olmalılar. Eksik ve yanlış bir iş yapmamalıyız."

Çalıştayın ilk gününde, protokol üyeleri ve Sayıştay denetçileri hatıra fotoğrafı da çektirmeyi ihmal etmediler. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kamu Zararı ve Sorumlulukları Çalıştayı Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement