Kara Kuvvetleri Lojistik Tatbikatı - Son Dakika
Güncel

Kara Kuvvetleri Lojistik Tatbikatı

Kara Kuvvetleri Lojistik Tatbikatı

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel."Çok bilinen bir söz vardır; 'Ordu midesinin üzerinde yürür.'"

06.06.2013 18:24  Güncelleme: 20:28

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel: "Çok bilinen bir söz vardır; 'Ordu midesinin üzerinde yürür'. Buradaki mide kelimesi, lojistik sistemdir."dedi.

Maltepe'deki 2. Zırhlı Tugay Komutanlığı Orgeneral Nurettin Baransel Kışlasında gerçekleştirilen, "Kara Kuvvetleri Lojistik Tatbikatı"nın ardından konuşan Özel, harp silahları bakımından ne kadar gelişme kaydedilirse edilsin, onu kullanacak personelin eğitimli olması gerektiğini söyledi.

Personelin eğitimi üzerine dikkatle eğilinmesinin önemine vurgu yapan Özel, "Gelişmiş malzeme ve teçhizatın etkin kullanımını sağlamalıyız. Bu niteliklerin, icra ettiğimiz bu tatbikat gibi lojistik eğitimlerimizle pekiştirilmesi gayretlerimizin odak noktasını teşkil etmelidir. Tatbikat sonrasında daha detaylı analizler yapılarak, belirlenen hedeflere ne derece ulaşıldığı konusunda değerlendirmeler yapılacağını ve bu değerlendirmeler ışığında alınacak tedbirlerin belirleneceğini biliyorum" diye konuştu.

ORDU MİDESİNİN ÜZERİNE YÜRÜR

Orgeneral Özel, tatbikat konusunda da tespitleri olduğunu anlatarak, şöyle devam etti:"Çok bilinen bir söz vardır; 'Ordu midesinin üzerinde yürür'. Buradaki mide kelimesi, lojistik sistemdir. Bu harekatta lojistik sistem desteklenmedikçe o harekatın başarıyla tamamlanması da hayal olur. Lojistik tatbikatın, kıtalı komuta yeri tatbikatıyla birleştirilmesi çok uygun olmuştur. Ayrıca, talimnamelerimizde belirtilen hususların da tatbikatta yer alması beni memnun etmiştir. Bu tatbikatın gerek hazırlık gerek icraat gerekse de tertip düzen bakımından çok güzel, uygun ve örnek  bir tatbikat olduğunu düşünüyorum."

Denetim amaçlı yapılan her tatbikatta "önce emniyet" prensibinin dikkate alınmasının önemli olduğunu aktaran Özel, subay, erbaş ve erlerin görev bilincinin üst düzeyde olduğunu belirtti.

GAZETECİLERE EKMEK İKRAM ETTİ

Genelkurmay Başkanı Özel, kuvvet komutanlarıyla geldiği tatbikat sahasında öncelikle fırtına obüsüne mühimmat lojistiğini ve sahra fırınını denetledi. Özel, burada gazetecilere fırında pişirilen ekmeklerden ikram ederken, kuvvet komutanlarıyla "Mehmetçik her zaman göreve hazır" yazılı ekmeğin önünde poz verdi. Lojistik tatbikatına ek gerçekleştirilen atışsız komuta yeri tatbikatını da tatbikat alanına hakim bir tepeden izleyen Özel, tatbikat sonrası başarılı personeli tebrik ederek, hediye verdi.

TATBİKATIN AMACI HEDEF

Hazırlıkları yaklaşık 3 aydır devam eden Kara Kuvvetleri Lojistik tabikatı'nın amaçları, "Muharebe hizmet desteği açısından, personel ve birliklerin harbe hazırlık seviyesini en üst düzeye çıkarmak ve tek erden tugay komutanlığı seviyesine kadar kurulacak lojistik tesislerin komuta yerlerinin işleyişini ve yeterliliğini denemek", "Lojistik planların uygulanabilirliğini  denetlemek ve alınabilecek tedbirleri belirlemek", "Barışta ve seferde uygulanabilecek idari ve lojistik faaliyetlerde kullanılacak araç, gereç ve malzeme ihtiyaçlarını belirlemek" olarak sıralandı.

Lojistik birliklerin teşkilat, personel ve malzeme kadrolarının sorgulanması, eksikleri giderici tedbirlerin alınmasının amaçlandığı tatbikat ile her seviyede kurulması gereken lojistik tesisleri ve komuta yerlerini açıp işletmek, lojistik resmin görülmesini sağlamak, sahra hizmet faaliyetlerinin uzun süreli bir harekatta devamlılığını denemek ve harekat ortamında bakım faaliyetlerinin etkinliğini test etmek hedefleniyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kara Kuvvetleri Lojistik Tatbikatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement