GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :
Karacanın bahçede görüntüsü
OMÜ Veteriner Fakültesi Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cenk Yardımcı'nın karacanın ayağını pansuman etmesi
Asistanın karaca ile ilgilenmesi
Cenk Yardımcı'nın açıklamaları
Karacayı evinde besleyen öğrenci Aslı Bostancıoğlu'nun açıklamaları
Dolmuşa binmesi ve dolmuştan inişi MEHMET KUMCAĞIZ - Samsun'un Bafra ilçesinde ormanlık alanda 3 haftalıkken sol arka ayağı kırık halde bulunan ve hayvan hastanesinde ameliyat edilen karaca yavrusuna, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Veteriner Fakültesi öğrencileri evlerinde bakıyor.
Köylüler tarafından bulunan karaca yavrusu, ameliyatının yapılması ve rehabilitasyonunun sağlanması için OMÜ Veteriner Fakültesi Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cenk Yardımcı'ya teslim edildi.
Fakültedeki hayvan hastanesinde ameliyata alınan karacanın bacağına iskele sistemi monte edildi. Bakımı gündüzleri fakülte bünyesindeki hayvan hastanesinde yapılan karaca, her 3 saatte bir beslenmesi gerektiği için geceleri ve hafta sonları gönüllü öğrenciler tarafından evlerine götürülüyor.
Doç. Dr. Yardımcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, karacanın tedavisinin devam ettiğini söyledi.
Bu süreçte yavru karacanın fakülte bünyesinde yaban hayvanları için rehabilitasyon merkezi bulunmaması ve hayvan hastanesinin gece ile hafta sonları kapalı olması nedeniyle yaşamasının zor olacağını düşündüklerini aktaran Yardımcı, bu nedenle hayvanın bakımının gündüzleri fakültede, akşamları ise gönüllü öğrencileri tarafından evlerine götürülerek sürdürüldüğünü söyledi.
"Bir bebeğe gösterilen özenin ona da gösterilmesi gerekiyor"
Yaban hayvanlarının bakımının çok zor olduğunu, insanlara alışmaması gerektiğini ancak mecburiyetten akşamları öğrencilerin evinde bakıldığını ifade eden Yardımcı, şöyle konuştu: "Yavru karaca bize geldiğinde bacağı kırıktı ve çok bitkindi. Ameliyatla kırık bacağını onardık. Ayağına iskele sistemi taktık. Tamamen iyileşene kadar sistem ayağında kalacak. Küçük olduğu için biberonla besliyoruz. Gündüzleri fakültede bakım ve rehabilitasyonunu sağlıyoruz ancak akşamları her 3 saatte bir beslenmesi gerekiyor. Bunu nedenle gönüllü öğrencilerimiz evlerine götürüp gece evlerinde bakıyor. Her 3 saatte bir beslenmesini sağlıyor. Çok küçük olduğu için sürekli bakıma ihtiyacı var. Anne sütünden kesilinceye kadar, yani 4 aylık olana kadar bakımının yapılması önemli. Bir bebeğe gösterilen özenin ona da gösterilmesi gerekiyor."
Yardımcı, karacanın insanlara çok alıştığını, dolayısıyla doğal ortamda hemen insanlara yaklaşabileceğini düşündükleri için karacayı Vezirköprü ilçesindeki geyik üretim merkezinde doğal ortama bırakacaklarını bildirdi.
"Geceleri televizyon izliyor, benimle yatıyor"
Yavru karacayı bir haftadır her akşam evine götüren ve ertesi gün de tedavisi için yeniden fakülteye getiren OMÜ Veteriner Fakültesi öğrencisi Aslı Bostancıoğlu, onun artık ailesinin bir ferdi gibi olduğunu belirtti.
Karacayı mukavva bir kutunun içine koyarak dolmuşla getirip götürdüğünü anlatan Bostancıoğlu, "Dolmuşçular almaz diye çok endişeleniyordum. Onlar da alıştılar hatta dolmuşa binen yolcular bile seviyor. Yavru karacanın gece de bakıma ve beslenmeye ihtiyacı olduğu için mecburen eve götürüyoruz. Geceleri televizyon izliyor, benimle yatıyor. Her 3 saatte bir kalkıp biberonla süt içiriyorum. Her hafta başka bir arkadaşımız alıyor ve gönüllü olarak bakıyoruz." dedi.
Son Dakika › Güncel › Karaca Yavrusunu Öğrenciler Evlerinde Bebek Gibi Besliyor - Samsun - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?