Karaçay Saklı Şelalesine Doğa Yürüyüşü Düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Karaçay Saklı Şelalesine Doğa Yürüyüşü Düzenlendi

Karaçay Saklı Şelalesine Doğa Yürüyüşü Düzenlendi

25 Mayıs Cumartesi günü Dağcılık il temsilciliği ile Korkut Ata spor kulübü Karaçay Saklı Şelaleye doğa yürüyüşü etkinliği gerçekleştirdi.

31.05.2013 14:28  Güncelleme: 14:31

20 doğa sever ve sporcunun katıldığı yürüyüş saat 9:30'da Karaçay elektrik santralında başlayıp saat 17:00 civarında aynı yerde sona erdi. Katılımcılara doğa yürüyüşü başlamadan önce temel dağcılık ve malzeme bilgisi, yürüyüş sırasında dikkat edilmesi gereken doğa yürüyüşü kuralları ve bölgenin ekolojik yapısı hakkında bilgi verildi. Yürüyüş rotasının birkaç noktası temel dağcılık malzemeleri kullanılarak geçildi. Karaçay Saklı Şelalesini doğa yürüyüşüne katılan doğa severler, etkinliğin son derece güzel, eğlenceli ve maceralı geçtiğini belirterek, Karaçay Saklı Şelalesini daha önce fotoğraflardan gördüklerini ama önemsemediklerini, şelaleyi ve içerisinde bulunduğu doğayı yakından gördüklerin de şelalenin fotoğraflardakinden daha görkemli ve güzel olduğunu söylediler. Böyle doğa harikası bir yerin Osmaniye'de olabileceğini hiç düşünmediklerini daha önce gelmedikleri için pişmanlık duyduklarını belirterek buradaki doğal yapının ve doğa güzelliklerin korunmasının ve tanıtılmasının Osmaniye doğa turizmi için son derece önemli olduğu konusunda görüş bildirdiler.

Dağcılık İl Temsilcisi Murtaza ÇİL; yürüyüşe katılanların Karaçay Saklı Şelalesinin ulaşılması zor olmaktan çıkarılarak, gerekli yol ve köprü düzenlemeleriyle Osmaniye dışından ve içinden gelen doğa severlerin daha kolay ulaşabileceği bir duruma getirilmesini istediklerini, kendisinin ise bunun yan etkisi olan çevre kirliliği ve tahribatı endişesini yaşadığını belirterek Karaçay Saklı Şelalesi rotasının bu haliyle doğal kalması taraftarı olduğunu söyledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Karaçay Saklı Şelalesine Doğa Yürüyüşü Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement