Karaciğer Nakli Hayata Döndürdü - Son Dakika
Güncel

Karaciğer Nakli Hayata Döndürdü

Karaciğer Nakli Hayata Döndürdü

İki yıldan bu yana hepatit B'ye bağlı Siroz hastalığına yakalanan Emin Demir isimli hasta oğlundan yapılan karaciğer nakliyle hayata döndü.

15.01.2015 15:51  Güncelleme: 11:15

Dicle Üniversitesi hastaneleri Organ Nakli Merkezi tarafından, oğlu Aziz Demir (25) 'den karaciğer nakli yapılan Emin Demir (60) yeniden sağlığına kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor.


Ameliyatı gerçekleştiren Organ Nakli Merkezi Doktorları Doç.Dr. Zülfü Arıkanoğlu, Yrd. Doç. Dr. Fatih Taşkesen, Yrd. Doç. Dr. Ahmet Türkoğlu ve Yrd. Doç. Yrd. M. Hanefi Okur,"Emin Demir, bir ay önce hastanemize baş vurdu. Yapılan tetkiklerinde kendisine karaciğer nakli olması gerektiği söylendi. Oğlu Aziz Demir den karaciğer naklini gerçekleştirdik. 20-25 gün içerisinde hastamız sağlığına kavuşarak taburcu ettik." dedi.

"Hiç tereddüt etmedim"

Babasına karaciğerini veren Aziz Demir, (25)"Bacımla birlikte tahlil verdik. Benim tahlillerim uydu. Babama karaciğerimi verdiğim için çok mutluyum. Babamın sağlığı çok önemlidir" dedi. Baba Emin Demir ise, "Ağır bir ameliyat olması nedeniyle çocuklarım önce ameliyat olmamı istemediler. Daha sonra doktorlarım onları ikna etti. Ameliyat oldum. Daha önce yürüyemezken şimdi rahat yürüyorum. Oğlunun karaciğeriyle sağlığıma kavuşmanın verdiği mutluluğu yaşıyorum" dedi.

Oğlundan yapılan karaciğer nakliyle yeniden hayata tutunduğunu ifade eden Emin Demir , "Allah'ıma şükürler olsun sağlığıma yeniden kavuştum.. Hasta olduğum için birçok zorluklarla karşılaştım. Doktorlarıma Organ nakli merkezi koordinatörü Veysel beye ve tüm organ nakli personeline teşekkür ederim" şeklinde konuştu.


286 Organ Nakli Yaptık


Hastaneler Başhekimi Prof. Dr. Sait Alan, organ Nakli Merkezinin 2012 yılında hizmete açıldığını belirterek," iki yıl içerisinde 4 karaciğer, 40 böbre3k, 35 ilik ve 207 kornea nakli olmak üzere toplam 286 karaciğer, kornea, böbrek ve ilik nakli yaptık. 956 nakil bekleyen hastamız vardır."dedi. Başhekim Alan, dinen organ bağışında bulunmanın hiçbir sakıncasının olmadığı ifade edere, vatandaşları organ bağışında bulunmaya davet etti.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Karaciğer Nakli Hayata Döndürdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement