"Karadağ Ekonomisi 2013: İşbirliği ile Refaha Konferansı" - Son Dakika
Güncel

"Karadağ Ekonomisi 2013: İşbirliği ile Refaha Konferansı"

"Karadağ Ekonomisi 2013: İşbirliği ile Refaha Konferansı"

Karadağ Başbakanı Cukanoviç: "Karadağ, finansal anlamda bölgenin en hızlı büyüyen ülkesi olacak"

28.11.2013 16:02

Karadağ Başbakanı Milo Cukanoviç, "Karadağ, finansal anlamda bölgenin en hızlı büyüyen ülkesi olacak" dedi.

Budva'da düzenlenen "Karadağ Ekonomisi 2013: İşbirliği ile Refaha Konferansı"nın açılışında konuşan Cukanoviç, bölgesel işbirliği ile Batı Balkan ülkelerinin Avrupa Birliği'ne (AB) üyeliklerinin desteklenmesinin önemli olduğunu belirtti.

Bölge ülkeleri arasındaki güvensizliğin istikrarsızlığa neden olduğunu ifade eden Cukanoviç, Balkan ülkelerinin birbirleriyle ilişkilerini güçlendirmesinin gerekliliğini vurguladı.

"AB'ye entegrasyon, Batı Balkan ülkelerinin diğer adıdır" diyen Cukanoviç, entegrasyon sürecinde hukukun üstünlüğü ilkesinin özel önem taşıdığını söyledi.

Cukanoviç, ayrıca Karadağ'ın devlet ve hükümet politikasının önceliğinin, gelecek dönemde de ekonomik büyüme olacağını dile getirerek, "Son yıllarda, ekonomik istikrarın sağlanması adına önemli adımlar attık. Ekonomik sistemin performansını korumayı başardığımızı düşünüyorum. Karadağ, finansal anlamda bölgenin en hızlı büyüyen ülkesi olacak" diye konuştu.

Karadağ Ekonomi Odası tarafından düzenlenen konferansa, eski Hırvatistan Cumhurbaşkanı Styepan Mesiç'in yanı sıra Karadağ Dışişleri Bakanı İgor Lukşiç, Maliye Bakanı Radoye Jugiç, Kosova Maliye Bakanı Besim Beçay ile bazı akademisyenler ve işadamları da katıldı. - Karadağ

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Karadağ Ekonomisi 2013: İşbirliği ile Refaha Konferansı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement