Karagandı Senfoni Orkestrası Bursa'ya Geliyor - Son Dakika
Güncel

Karagandı Senfoni Orkestrası Bursa'ya Geliyor

Karagandı Senfoni Orkestrası Bursa\'ya Geliyor

Türkiye'ye ilk kez gelen Kazakistan'ın Karagandı Senfoni Orkestrası, 26 Ocak Pazar günü Bursa'da konser verecek.

18.01.2014 11:51  Güncelleme: 13:44

Kazakistan'dan Türkiye'ye ilk kez gelen Karagandı Senfoni Orkestrası, 26 Ocak Pazar günü, saat 19.30'da Atatürk Kongre Kültür Merkezi'nde, 'Türk Dünyası Çağdaş Klasik Müzik Şaheserleri Konseri' adlı muhteşem bir konsere imza atacak.

Türk dünyası çağdaş klasik müzik eserlerini dünyanın farklı noktalarında dinleyicilerle buluşturan Karagandı Senfoni Orkestrası, Kırgızistan, Kazakistan ve Rusya'da gerçekleştirdiği başarılı konserlerin ardından unutulmaz bir repertuarla Türkiye'ye geliyor. TÜRKSOY üyesi ülkeler Besteciler Birliği ve TÜRKSOY işbirliğinde gerçekleştirilen konser, Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde Bursa'ya taşınıyor. 70 kişiden oluşan ekip, Bursalı sanatseverlerle 26 Ocak Pazar günü, saat 19.30'da Atatürk Kongre Kültür Merkezi Orhangazi Salonu'nda bir araya gelecek.

Yüzyılın en ünlü Türk bestecilerinin muhteşem eserlerinden oluşan klasik müzik ziyafetinin şefliğini de Kazakistanlı şef Peter Gribanov yapıyor. Azerbaycanlı ünlü opera sanatçısı Nigar Cabiyeva, Ankara Devlet Opera ve Balesi'nin güçlü sesi Selva Erdener ve Ankara Devlet Opera ve Balesi'nden sanatçılar da konserde yer alacak. Türk dünyasının klasik müzik efsanelerini bir araya getirecek olan, 'Türk Dünyası Çağdaş Klasik Müzik Şaheserleri' konserinde, dinleyiciler, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkiye, Türkmenistan, Başkurdistan (RF) ve Tataristan'ın ünlü bestecilerinin eserlerini dinleme fırsatı yakalayacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Karagandı Senfoni Orkestrası Bursa'ya Geliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement