Karaloğlu, Ormancıları Kabul Etti - Son Dakika
Güncel

Karaloğlu, Ormancıları Kabul Etti

Karaloğlu, Ormancıları Kabul Etti

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Ormancılık Haftası nedeniyle Orman Bölge Müdürü Mustafa Türk ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti.

20.03.2017 12:02

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Ormancılık Haftası nedeniyle Orman Bölge Müdürü Mustafa Türk ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti.

Kabulde ormanın önemine değinen Karaloğlu, "Orman önemli, orman varsa su var, orman varsa yağmur var. Ormanlarımız mutlak korumamız lazım. Hiç ağaca dokunulmasın, ormanı koruyalım koruma bu değil. Koruma kullanma dengesini iyi kurmak lazım. Ormanlar aynı zamanda insanlar için bir nimet. Yaşı geleni ormandan çıkarmazsanız çürür yangına davetiye çıkarır. Zamanı geleni orman çıkarmak, kullanmak değere dönüştürmek gerek." dedi.

Geçmişte ormancıyla orman köylüsünün düşman olduğunu ifade eden Vali Karaloğlu, son 15 yıldır bu anlayışın değiştiğini belirtti.

Karaloğlu, "Orman köylümüz artık orman teşkilatıyla işbirliği içinde çalışıyor. Orman teşkilatı orman köylüsünün gelirini artıracak projeler yürütüyor. Orman köylüsüyle iç içe onlara destek veriyor. Ortağı olarak gördüğü orman köylüsünün gelirini artıracak orman tesis ediyor." diye konuştu.

Son dönemde orman teşkilatının iyi çalıştığını, ormanların miktar ve alan olarak arttığını kaydeden Karaloğlu, ormanlar üzerinde baskının azaldığını dile getirdi.

Vakıflar aracılığıyla dağıtılan kömürün ormanı koruyan faktörlerin başında geldiğini söyleyen Karaloğlu, "Ağaçlandırmaya, korumaya önem vermek lazım. Antalya için en büyük risk yangın. Yanan alanları yeniden ağaçlandırmak lazım. Bunu da sosyal medyayı da kullanarak kamuoyuna iyi anlatmak gerekiyor." ifadelerine yer verdi.

Orman Bölge Müdürü Mustafa Türk de hafta dolayısıyla düzenlenen etkinlik ve çalışmalar hakkında bilgi aktardı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Karaloğlu, Ormancıları Kabul Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement