Törende Şehit Annesini Ağlatan Karanfil Krizi - Son Dakika
Güncel

Törende Şehit Annesini Ağlatan Karanfil Krizi

Törende Şehit Annesini Ağlatan Karanfil Krizi

Karaman'daki törene katılan şehit annesi Fadime Şengül, dağıtılan karanfilden almak istedi. Görevliler "Sana vermeyiz" deyince, şehit annesi gözyaşlarına boğuldu.

18.03.2015 14:16  Güncelleme: 16:09

Karaman'da '18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü' töreninde katılan şehit annesi Fadime Şengül, iddiaya göre, dağıtılan karanfilden alıp, oğlunun mezarına koymak istedi. Görevliler karanfil vermeyince gözyaşlarına hakim olamayan Şengül, sonradan karanfil verilmek istenince "Ben çiçek istediğimde beni kırdınız, vermediniz." dedi.

Karaman Valiliği tarafından '18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü' nedeniyle Garnizon Şehitliği'nde tören düzenlendi. Karaman Valisi Murat Koca, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Mustafa Akış, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan ve şehit ailelerinin katıldığı programda yapılan duaların ardından şehitliğe Karanfiller bırakıldı.

"SANA VERMEYİZ" DİYEREK, KARANFİLİ VERMEDİLER

1999 yılında İzmir Menderes'de vatani görevini yaptığı sırada iddiaya göre arkadaşının tüfeğinden çıkan kurşun sonucu şehit düşen Jandarma Er Uğur Şengül'ün, annesi Fadime Şengül, elini uzatıp, görevlilerin dağıttığı karanfilden almak istedi. İddiaya görevliler Şengül'e, 'Sana vermeyiz' deyip, karanfil vermedi. Bunun üzerine gözyaşlarına hakim olamayan Şengül, tepki gösterip tören alanından uzaklaşmak istedi.

ŞEHİT ANNESİ: BEN ÇİÇEK İSTEDİĞİMDE BENİ KIRDINIZ, VERMEDİNİZ

Bir kadın astsubay ve sağlık görevlileri de ağlayan şehit annesi Şengül'ü sakinleştirmeye çalıştı. Şengül, sağlık görevlilerine, herhangi bir rahatsızlığının bulunmadığını ve müdahale etmelerini istemedi. Şengül, kendisini sakinleştirmeye çalışan ve karanfil vermek isteyen kadın astsubaya, "Ben çiçek istediğimde beni kırdınız, vermediniz." dedi. Kadın astsubay da, 'Seni tanımamışlardır. Arkadaşlarım adına özür dilerim" dedi. Şengül de "Tanımazlar mı tanırlar. Elimi uzattım karanfil almak için 'Sana vermeyiz." dediler. Karanfilden alıp, oğlumun köyde bulunan mezarına götürüp bırakmak istedim." dedi.

"BEN 16 YILDIR AĞLIYORUM"

Kadın astsubayın ağlama deyip sakinleştirmeye çalışması üzerine Şengül, "Ben 16 yıldır ağlıyorum. 3 kızım 1 de oğlum vardı. 2'si öldü. Oğlum İzmir Menderes'te kızım da kazada öldü. Ben buraya 15 yıldır geliyorum. Hiç böyle bir şey yaşamadım." dedi.

Diğer şehit aileleri ve kadın astsubay tarafından ikna edilen ve karanfili alan Şengül, tören alanından uzaklaştı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Törende Şehit Annesini Ağlatan Karanfil Krizi - Son Dakika


Advertisement