Karlsruhe Spd Teşkilatı Alevi Kültür Merkezini Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Karlsruhe Spd Teşkilatı Alevi Kültür Merkezini Ziyaret Etti

Karlsruhe Spd Teşkilatı Alevi Kültür Merkezini Ziyaret Etti

27 Mart Baden Würtemberg Eyalet Seçimleri'nin Yaklaşmasıyla, Alman Sosyal Demokrat Parti (Spd) Karlsruhe Teşkilatı Karlsruhe Alevi Kültür Merkezini Ziyaret Etti.

17.02.2011 13:01

27 Mart Baden Würtemberg Eyalet seçimleri'nin yaklaşmasıyla, Alman Sosyal Demokrat Parti (SPD) Karlsruhe Teşkilatı Karlsruhe Alevi Kültür Merkezini ziyaret etti.

(KAMK)Ziyarette Baden-Württemberg Eyalet Milletvekili Johannes Stober, SPD Baden Würtemberg Karlsruhe Milletvekili adayı Regina Schmidt Kühner, Walter Krögner, Karlsruhe Belediye meclisi üyesi Yvette Melchien, Daniel Melchien ve SPD Karlsruhe teşkilatı yetkilileri katıldı. KAMK Başkanı Muzaffer Özçelik, ikinci başkan Avukat Buket Yıldız misafirleri kapıda kaşıladı. Amalien caddesi üzerinde bulunan KAMK dernek binası toplantı salonunda yapılan programa katılımın yüksek oldu.

Açılış konuşmasını yapan Dernek başkanı Muzaffer Özçelik misafirlere 2009 yılında Karlsruhe merkezde hizmete giren derneğin Karlsruhe ve çevresinde bulunan Alevilerin kültürel gereksinimlerini karşılamak amacı ile kurulduğunu ve yaklaşık 300 alevi inancına sahip vatandaşımızın buralardan faydalandığını belirtti.

Stuttgart?dan gelen Dede Ahmet Demir ?Alevilik Allah, Muhammed, Ali kutsallığını kalbinde taşıyan ve Hz. Ali´nin adaletinden ayrılmayan , temelinde insan sevgisi bulunan her dine, mezhebe, inanca saygi duyan ve hoşgörüye bakan, dil, din, ırk, renk farkı gözetmeyen, eline diline, beline, sahip olma ilkelerini şart kosan ve bunu müsayiplik kurumu ile gercekleştiren, gelmek isteyen inaçlı insanları yaşadıkları toplumda kendi istekleriyle kendi kendine yargılamalarını sağlayan, eşitlikçi, katılımcı, paylaşımcı düşünceyi savunan bir inanç sistemidir? dedi.Alevilik hakkında bilgi veren Ahmet Demir zaman zaman Alevilerin tarih boyunca yaşadığı zorlukları dile getirdi.

Karlsruhe Baden Würtemberg Eyalet Milletvekili Johannes Stober Alevi Karlsruhe Kültür Merkezini uzun zamandır ziyaret etmek istediklerini, ilk fırsatda da bunu gerçekleştirdik. KAMK?yı ziyaret edip Alevilik hakkında doğru bilgiyi alma fırsatını verdikleri için yönetime teşekkür etti. Amaçlarının Aleviliği tanıyıp isteklerini bilmek olduğunu söyleyerek, kendi çalışmaları hakkında bilgi verdi. Eğitimde fırsat eşitliği, okullarda Alevilik din dersi, çifte vatandaşlık gibi konular üzerinde duruldu. SPD Baden Würtemberg Eyalet Milletvekili adayı Regina S. Kühner de alevilik konusunda kendilerine verilen aydınlatıcı bilgi için teşekkür etti ve bu ziyaretlerin karşılıklı olarak devam edeceğini açıkladı. SPD den Walter Krögerde KAMK derneği ile bazı çalışmaları ortak yapabileceklerini, bu konuda alt yapı çalışması yapılması gerektiğini söyledi.

Konuşmaların ardından misafirlere verilen ikramlar ile program sona erdi

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Karlsruhe Spd Teşkilatı Alevi Kültür Merkezini Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement